Garantint el dret a vot dels residents estrangers en les eleccions municipals

Divendres, 7 de desembre de 2018 a les 00:00
Les persones d’altres nacionalitats interessades a participar en els comicis han de tramitar la seva inscripció al cens electoral

El pròxim 26 de maig de 2019 se celebraran les eleccions per escollir les persones representants de la ciutadania en el ple municipal. Les persones estrangeres provinents de països de la Unió Europea o de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago i Xile podran exercir el seu dret a vot, si així ho desitgen, sempre que compleixin els requisits que estableix la normativa. En tots els casos cal haver complert els 18 anys i estar inscrit en el padró municipal d’habitants.

Si es tracta de ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea que no han participat abans en cap altre procés electoral, aquests tenen fins al 30 de gener de 2019 per a presentar una declaració formal d’intenció de vot que es pot fer arribar a l’Ajuntament, per Internet (https://sede.ine.gob.es) o a través de correu postal.

Aquest tràmit és obligatori per als residents de la resta de països, encara que hagin participat anteriorment en unes eleccions. Aquests tindran temps per formalitzar la sol·licitud fins al 15 de gener de 2019. Així mateix, hauran de complir amb altres requisits com tenir l’autorització de residència a l’Estat espanyol i haver-hi residit legalment el temps exigit de 3 anys, en el cas de Noruega, i 5 anys, a la resta de països.

Es pot obtenir més informació sobre els tràmits a l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat, al telèfon 901 101 900, al departament d’immigració del 012 o a l’oficina del cens electoral de la ciutat de Barcelona.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:16