CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_cireres3
Portada > Actualitat > Notícies > Torrelles formarà part de la zona tarifària única de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

Torrelles formarà part de la zona tarifària única de l’Àrea Metropolitana de Barcelona

28/12/2018

A partir del dia 1 de gener, els veïns i les veïnes pagaran menys pel bitllet de transport públic

Amb l’arribada del 2019, Torrelles de Llobregat i 17 municipis més aconseguiran una reivindicació històrica. A partir del pròxim dimarts 1 de gener, els 18 municipis que formen part de la segona corona metropolitana passaran a formar part de la zona tarifària 1 de transport públic.

Fins ara, els veïns i les veïnes d’aquests municipis pagaven més pels seus desplaçaments en transport públic, però des del primer dia del mes de gener, el cost del bitllet es reduirà fins a gairebé un 50 % per a alguns usuaris i usuàries. A més d’aquests avantatges econòmics, el canvi també portarà beneficis mediambientals, ja que s’espera que els nous preus ajudin a fomentar l’ús del transport públic.

La nova tarifa única s’aplicarà en els títols T-10, T-50/30, T-70/30, T-Mes, T-Trimestre, T-Jove, T-Dia, títols integrats bonificats per a famílies monoparentals i nombroses, i bitllets senzills d’autobusos, FGC i Rodalies. Per contra, no es modificaran les condicions actuals d’altres títols com la T-16 o els títols socials de l’AMB i de FGC.

Segons l’Àrea Metropolitana de Barcelona, aquest abaratiment del preu dels bitllets tindrà un cost aproximat de 23 milions d’euros, dels quals 17 milions seran finançats mitjançant el tribut metropolità. Aquest tribut l’hauran d’abonar els municipis de la zona 2, com ja fan els municipis de la zona 1. Per calcular-ho, es tindrà en compte el percentatge d’IBI de cada habitatge i com que és de caràcter periòdic, el cobrament es farà entre el segon i el tercer trimestre de cada any.

Arxivat a: General
Transport públic
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/09/2020 a les 09:30h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona