Torrelles entra a la fase 1 del desconfinament

Dimarts, 26 de maig de 2020 a les 00:00
Es permeten les trobades amb amics i familiars dins de la mateixa regió sanitària i l'obertura de les terrasses de bars i restaurants i del petit comerç

Ahir, dilluns 25 de maig, el municipi va entrar oficialment a la fase 1 del desconfinament. Entre les mesures permeses en aquesta nova fase, destaca la possibilitat de fer reunions amb amics i familiars. Aquestes poden ser de fins a 10 persones que no conviuen al mateix domicili a l’aire lliure o a casa i dins de la mateixa regió sanitària (en el cas de Torrelles, l’Àmbit Metropolità Sud). A les trobades, cal mantenir la distància de seguretat de dos metres i en cas que no sigui possible, s’han de reforçar altres mesures de prevenció com rentar-se sovint les mans.

També, els bars i restaurants poden obrir les terrasses ocupant la meitat de les taules i les botigues i petits comerços (de menys de 400 metres quadrats) poden atendre sense cita prèvia i amb un 30 % de l’aforament. De la mateixa manera, durant aquesta primera fase, de moment, s’hauran de continuar respectant les franges horàries.

Després de l’anunci de l’entrada a la fase 1 del desconfinament i l’obligatorietat de l’ús de mascareta per totes les persones majors de 6 anys, el passat dissabte 23 de maig, a la tarda, l’Ajuntament va repartir mascaretes de forma gratuïta a la població major de 70 anys empadronada al municipi. En total, es van distribuir 398 mascaretes.

Una vintena de veïns i veïnes van anar casa per casa entregant-les amb la voluntat de garantir que un dels col·lectius més vulnerables davant la Covid-19 pugui sortir al carrer amb les màximes mesures de prevenció possibles. Des de l’Ajuntament, es vol agrair a les persones voluntàries la seva participació i implicació desinteressada.

Pots trobar més informació sobre les mesures permeses a la fase 1 o inicial a l’enllaç.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:26

Enllaços

Imatges