Torrelles solidària davant la pandèmia

Dimecres, 27 de maig de 2020 a les 00:00
Escrit d'opinió de Maria Vidal, regidora de Cooperació i Solidaritat

El rol del voluntariat durant els darrers tres mesos ha esdevingut clau per a poder fer front a les necessitats socials que han sorgit durant el període d’Estat d’Alarma. Un cop més, Torrelles ha demostrat ser una societat implicada, participativa i organitzada. I és precisament aquest compromís de la ciutadania el que ens ha permès afrontar la crisi sanitària conjuntament.

A hores d’ara, més d’una setantena de persones s’han ofert voluntàries a través del canal voluntariatcovid19@torrelles.cat i gràcies a la seva ajuda desinteressada, predisposició i responsabilitat, l’Ajuntament ha pogut donar resposta a iniciatives com el repartiment de més de 1.500 mascaretes a la població menor de 18 i major de 70 anys, la preparació de lots pel Banc d’Aliments o el suport a persones vulnerables que no podien sortir de casaper adquirir productes de primera necessitat, com aliments o medicaments.

A banda d’això, més d’una vintena de voluntàries han participat amb el projecte solidari “Mascareta Amiga” que, des de principis del mes d’abril, ha confeccionat i distribuït més de 1.700 mascaretes d’ús no-sanitari entre tots els comerços oberts del poble perquè qui en necessités pogués agafar-ne gratuïtament. Després de dos mesos, aquest cap de setmana es farà el darrer repartiment. Des de l’Ajuntament, volem agrair enormement el suport a totes les persones que han ajudat a fer créixer aquesta iniciativa.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:26