Torrelles al costat de les persones refugiades

Dijous, 18 de juny de 2020 a les 00:00
L’Ajuntament destinarà 3.000 euros a dos projectes del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per donar suport a la població migrada

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, que es commemora el pròxim dissabte 20 de juny, el consistori s’ha adherit a la declaració ‘El municipalisme català en defensa dels drets de les persones migrants i refugiades’ del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El manifest demana protegir i preservar el dret d’asil, pal·liar el patiment humà en les rutes de fugida i en els països de primera acollida i desplegar accions de sensibilització i denúncia a Catalunya i Europa.

A més, l’Ajuntament destinarà 3.000 euros per impulsar dos projectes de la campanya ‘Món Local Refugi’ del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El primer dona resposta a les necessitats immediates de les persones migrants en situació precària i afectades per la pandèmia a Tànger, al Marroc. El segon projecte dona suport a un centre comunitari polivalent per incrementar les oportunitats dignes de les persones refugiades kurdes al Camp d’Arfat, a la regió del Kurdistan.

També, el consistori s’ha posat en contacte amb entitats i associacions que treballen amb persones refugiades i conjuntament, han volgut posar a disposició dels torrellencs i les torrellenques tres interessants recursos de sensibilització:

Es poden trobar les tres activitats i la declaració als documents adjunts.

#TorrellesAmbLaSolidaritat

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:26