CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
boira hivern
Portada > Actualitat > Notícies > Torrelles demana l’ampliació dels horaris del Centre d’Atenció Primària

Torrelles demana l’ampliació dels horaris del Centre d’Atenció Primària

18/06/2020

Alcaldes i regidors de Santa Coloma, Sant Climent i Torrelles s’han reunit amb el Departament de Salut per conèixer el pla de reobertura

Els ajuntaments de Torrelles de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Sant Climent de Llobregat s’han reunit aquest dijous amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a demanar l’ampliació del servei que ofereixen actualment els Centres d’Atenció Primària. En aquesta trobada virtual, hi han estat present els alcaldes i alcaldessa, Ignasi Llorente, Anna Martínez i Isidre Sierra, i els regidors de Salut, Eduard Garcia, Jessica Muñoz i Elisabeth Marcos. Per part de la Generalitat, hi han assistit Joan Puigdollers, gerent territorial de la regió sanitària Barcelona Metropolitana Sud; Daniel Fernández, Director del Sector Sanitari Baix Llobregat; i Lluís Esteve, Director d'Atenció Primària de Costa de Ponent de l’ICS.

La trobada s’ha dut a terme a petició dels ajuntaments que volien conèixer de primera mà la previsió de reobertura del centre sanitari, en el cas de Sant Climent, i l’ampliació dels horaris dels centres oberts parcialment, com és el cas de Torrelles i Santa Coloma. 

Des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, s’ha explicat que encara hi ha un nombre important de facultatius de baixa o que per motius de risc no poden reincorporar-se al seu lloc de treball i això ha obligat a recentralitzar alguns serveis. El CAP de Torrelles mantindrà l’horari actual durant l’estiu, dos matins per setmana, i serà al setembre quan es valori l’ampliació dels horaris en funció de la situació sanitària del país i del perill de rebrots. Mentrestant, seguiran vetllant per la salut dels usuaris i usuàries de les residències de la gent gran. 

L’alcalde de Torrelles, Ignasi Llorente, ha aprofitat la reunió per a demanar al Departament de Salut que informi directament a la ciutadania sobre els motius del tancament parcial o total dels centres, així com del calendari previst de reobertura. També, ha insistit en el fet que es tinguin en compte les dificultats de mobilitat i desplaçament de cada municipi a l’hora de prendre les decisions i que el servei de pediatria obri de forma habitual al setembre, quan l’alumnat retorni a l’escola. 

Des de la Generalitat, han recollit aquestes peticions però també han recordat que la pandèmia ha portat canvis que es mantindran en el temps com el fet de prioritzar l’atenció telemàtica, sempre que sigui possible.

Arxivat a: General, Coronavirus
Centre d'Atenció Primària de Torrelles
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/08/2020 a les 09:13h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona