Torrelles en defensa de les llibertats de les persones LGTBI

Diumenge, 28 de juny de 2020 a les 00:00
L’Ajuntament s’ha adherit al manifest del Consell Nacional LGBTI de la Generalitat de Catalunya i ha organitzat una pintada reivindicativa al municipi

Avui, diumenge 28 de juny, es commemora el Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual i l’Ajuntament de Torrelles se suma a aquesta reivindicació mundial pels drets i les llibertats de les persones LGTBI. En aquest sentit, els quatre grups municipals, Compromís i Acord per Torrelles (CAT), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Junts per Torrelles i Partit Socialista de Catalunya (PSC), han signat una declaració conjunta d’adhesió al manifest ‘Els nostres drets són els vostres drets, el meu orgull és el teu orgull’ del Consell Nacional LGBTI de la Generalitat. 

El 28 de juny de 1969, a Stonewall (Nova York), persones trans i homosexuals per primer cop van dir prou a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles i va néixer el moviment d’alliberament LGTBI. Enguany, més de 50 anys després, la realitat ens mostra que cal continuar reivindicant i defensant els drets i les llibertats de les persones LGTBI. També, cal lluitar contra a la LGTBI-fòbia i fer una crida a denunciar qualsevol situació de discriminació o vulneració de drets per raó d'orientació sexual i identitat de gènere. L’objectiu és construir una societat lliure i igualitària, plenament inclusiva amb tots i totes. 

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, el passat divendres, durant tot el matí, l’Ajuntament també va impulsar una pintada reivindicativa a una part del mur de l’Escola Bressol El Serralet amb la col·laboració d’alguns veïns i veïnes.  Així mateix, es va col·locar una pancarta a l'entrada del municipi que algú va treure. Actituds com aquesta ens reafirmen la necessitat de continuar reivindicant i defensant les llibertats de les persones LGTBI. Durant el mes de juliol, es preveu organitzar altres activitats com algun taller destinat al jovent. 

Es pot llegir el manifest sencer al document adjunt.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:26