CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Notícies > Comunicat conjunt de l’Ajuntament i CatSalut sobre el Centre d’Atenció Primària de Torrelles

Comunicat conjunt de l’Ajuntament i CatSalut sobre el Centre d’Atenció Primària de Torrelles

06/07/2020

El consistori torrellenc no comparteix la decisió, tot i que entén la situació excepcional i creu que ara és el moment de sumar esforços

Les darreres setmanes, l’Ajuntament de Torrelles ha mantingut constants interlocucions amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per abordar la situació del Centre d’Atenció Primària del municipi.

En aquest sentit, s’ha elaborat un comunicat conjunt per explicar a la ciutadania les decisions preses sobre el centre sanitari torrellenc. Tot i que compren la decisió final del Departament de Salut d’acord amb la situació excepcional generada per l’emergència sanitària, el consistori torrellenc no la comparteix i continuarà insistint per a la normalització del servei de cara al mes de setembre.

De moment, el Consultori de Torrelles continuarà atenent els dilluns i els dimecres, de 8 a 14 hores, amb cita prèvia. L’atenció a la població adulta no programada se seguirà fent al CAP Vila Vella i l’atenció pediàtrica, al CAP El Serral. Durant el mes d’agost, tota l’atenció es concentrarà al CAP Vila Vella de Sant Vicenç dels Horts.

Tot seguit, es pot llegir el comunicat sencer de l’Ajuntament i el Departament de Salut:

Benvolgudes i benvolguts,

Després de tres intensos mesos de lluita contra la Covid-19, l’escenari actual ens obliga a tots, professionals i ciutadania, a relacionar-nos de manera diferent. I això comporta alguns canvis en la planificació del sistema sanitari, una planificació que depèn exclusivament del Departament de Salut. A Torrelles de Llobregat, la ciutadania serà atesa fins finals de juliol al Consultori els dilluns i dimecres de 8 a 14 hores amb agenda programada. L’atenció a la població adulta no programada es farà al CAP Vila Vella i l’atenció pediàtrica es seguirà realitzant al CAP El Serral. Durant l’agost, tota l’atenció es concentrarà al CAP Vila Vella de Sant Vicenç dels Horts. Aquestes mesures que redueixen l’atenció presencial durant els mesos d’estiu, s’apliquen de manera generalitzada a tot el territori català.

Per què aquests canvis? Perquè amb la nova normalitat es redueix l'activitat presencial als CAP del país amb l’objectiu d'oferir una atenció amb seguretat. Es prioritza l’atenció i seguiment dels pacients de manera proactiva des dels CAP, es potencien les fórmules d’atenció telemàtiques i es demana a la ciutadania que només vagi presencialment als Centres de Salut si és realment necessari i els ho ha indicat un professional sanitari.

Progressivament, i segons sigui l’evolució de la infecció, s’anirà augmentant l’activitat presencial als consultoris i dispensaris, que han de convertir-se en espais segurs i han de permetre garantir la distància de seguretat i circuits específics pels casos sospita d’infecció, per afavorir una atenció segura per a tothom.

En aquesta nova realitat, és important que la població adquireixi nous hàbits per comunicar-se amb el seu CAP de referència. Això es pot fer a través de diferents canals:

Com contactar amb el CAP?

 • Trucant als telèfons: CAP Vila Vella 936 724 569, CAP El Serral 936 724 859 i al centre de trucades: 935 671 470 o al 933 268 901
 • Enviant un missatge a través del web ics.gencat.cat
 • Enviant una e-consulta a través de La Meva Salut

Per a urgències sanitàries:

 • 061 CatSalut Respon

Per a altres informacions:

 • App STOP COVID19 CAT
 • Web app GestioEmocional.cat

En cas que els professionals sanitaris recomanin als pacients i usuaris una atenció presencial, cal seguir les següents recomanacions i mesures de seguretat especials:

 • Cal anar al centre només si és necessari i si ho han indicat els professionals
 • És obligatori l’ús de mascareta
 • Els acompanyants només es permeten en casos imprescindibles
 • Cal arribar a l’hora de la visita indicada, no abans
 • Respectar la senyalització i les indicacions dels professionals
 • Rentar-se les mans sovint
 • Respectar la distància de seguretat (2 m)

Durant els darrers mesos, tots plegats hem fet grans esforços per atenuar i lluitar contra la pandèmia. Els professionals sanitaris han estat a primera línia, i han fet un esforç ingent; i la ciutadania, amb el seu compromís han contribuït de manera decidida a la millora. Avui la Covid-19, tot i ser present a la comunitat no ens colpeja amb la mateixa intensitat que els darrers mesos, però ens cal estar vigilants i no abaixar la guàrdia.

Si sumem esforços, ens en sortirem.

Arxivat a: General, Coronavirus
Centre d'Atenció Primària de Torrelles

Arxius adjunts

 • Comunicat (PDF, 175 kB)
  Comunicat conjunt de l’Ajuntament i CatSalut sobre el Centre d’Atenció Primària de Torrelles
Darrera actualització d’aquest contingut: 16/04/2021 a les 11:34h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona