CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Notícies > Torrelles demana l’obertura del servei de pediatria amb l’inici del curs escolar

Torrelles demana l’obertura del servei de pediatria amb l’inici del curs escolar

16/07/2020

La petició al Departament de Salut s’ha fet durant la reunió setmanal que l’alcalde manté amb altres municipis petits de la comarca

L’alcalde de Torrelles, Ignasi Llorente, ha assistit aquest matí a la reunió setmanal d’alcaldes i alcaldesses de municipis de menys de 20.000 habitants del Baix Llobregat. En aquesta trobada, que s’ha celebrat de forma telemàtica, hi han participat també el senyor Joan Puigdollers, gerent territorial de la regió sanitària Barcelona Metropolitana Sud, i el Director del Sector, el Doctor Daniel Fernández.

Un dels primers punts a tractar ha estat l’evolució de la pandèmia. Puigdollers ha explicat que des de la fi de l’estat d’alarma hi ha hagut una relaxació de les mesures de seguretat que està provocant rebrots que afecten, principalment, a grups de joves de 20 a 29 anys, que són asimptomàtics o tenen símptomes lleus, i també a nuclis familiars dispersos per trobades de més de 10 persones. Des del Departament de Salut, s’ha demanat als ajuntaments que reforcin els controls per a garantir que tothom porti la mascareta al carrer i als espais públics. Així mateix, se’ls ha insistit en el fet que la mobilitat actual a l’àrea metropolitana pot fer que els casos detectats a l’Hospitalet es propaguin en poc temps a la resta de municipis.

Per la seva banda, l’alcalde, Ignasi Llorente, ha aprofitat per a fer algunes peticions al Departament de Salut. Des de Torrelles, es demana que la Generalitat garanteixi la reobertura del servei de pediatria del centre d’atenció primària del municipi en el moment en què s’iniciï el curs escolar. Així mateix, Llorente ha sol·licitat una reunió a tres bandes amb el Consell Comarcal i els departaments de Salut i Educació per parlar dels protocols i els criteris que caldrà seguir en la neteja dels centres educatius per a garantir la seguretat del personal docent i de l’alumnat.

Des del Consell Comarcal, també han aprofitat la reunió per a constatar un increment en el nombre de peticions de beques de menjador. Aquest 2020 s’han rebut 16.000 sol·licituds, una xifra molt superior a les 13.500 rebudes el 2019.

Arxivat a: General, Coronavirus
Centre d'Atenció Primària de Torrelles
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/08/2020 a les 09:13h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona