CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble 2
Portada > Actualitat > Notícies > Nou conveni de col·laboració per a l’aplicació de mesures educatives a menors denunciats per consum o tinença de drogues

Nou conveni de col·laboració per a l’aplicació de mesures educatives a menors denunciats per consum o tinença de drogues

21/07/2020

Al municipi, el SADIP serà el servei encarregat de realitzar les activitats alternatives

El passat divendres 17 de juliol, la Junta de Govern va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Torrelles i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per a l’aplicació de mesures alternatives a persones menors d’edat denunciades per consum o tinença de drogues a la via pública.

Mitjançant aquest acord, els torrellencs i les torrellenques, majors de 14 anys i menors de 18 anys, que cometin aquest tipus d’infracció podran optar per acollir-se a una mesura educativa en lloc d’una sanció administrativa. Al municipi, el Servei d’Assessorament i prevenció del consum de Drogues i l’ús de Pantalles (SADIP) serà l’encarregat de realitzar l’activitat alternativa.

La finalitat és aconseguir que les persones denunciades assumeixin les seves accions i reconeguin els fets comesos. Amb la mesura educativa, s’incideix positivament sobre la persona infractora i s’implica l’entorn familiar i personal en el procés. La mesura també vol ser un benefici per a la comunitat, ja que pot comportar una disminució dels riscos que aquestes conductes causen per a la seguretat ciutadana.

Finalment, el conveni de col·laboració estableix els mecanismes per coordinar la intervenció dels comandaments i agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, així com dels responsables i tècnics municipals de l’Ajuntament i dels serveis jurídics del Servei d’Administració de la Regió Policial Metropolitana Sud, en relació amb les denúncies esteses a persones menors d’edat per a aquest tipus d’infracció.

Arxivat a: General
Jovent
Darrera actualització d’aquest contingut: 12/05/2021 a les 15:57h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona