CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_florcirerer2
Portada > Actualitat > Notícies > Entra en vigor la nova Ordenança de Civisme

Entra en vigor la nova Ordenança de Civisme

01/09/2020

La normativa vol promoure la convivència ciutadana i les actituds positives i estableix sancions per a les conductes considerades incíviques

El passat dijous 13 d’agost, es va començar a aplicar la nova Ordenança Reguladora de Civisme i Convivència Ciutadana que afecta els espais públics del municipi i també els privats quan les activitats que s’hi desenvolupen pertorben la bona convivència. L’objectiu és promoure les actituds positives, el debat i la participació ciutadana.

A parcs i jardins, per exemple, s’insisteix en la importància de respectar les instal·lacions i el mobiliari urbà, es regula la celebració de festes infantils i es recorda que no està permès encendre-hi foc. L’ordenança inclou altres aspectes prohibits com el consum o tinença de drogues i l’aparcament de caravanes o remolcs a la via pública. A més, totes les activitats que es desenvolupin en un espai públic necessiten l’autorització de l’administració local. El document compta amb un apartat específic sobre les restriccions d’accés a diferents espais naturals com les Coves de Can Riera.

En espais privats, l’ordenança estableix la necessitat de mantenir els immobles en perfecte estat de neteja i salubritat, així com els jardins i plantacions privades, tenint cura de la poda i el tractament de l’arbrat. Les relacions entre els membres d’una mateixa comunitat s’han de regir per les normes habituals de respecte i solidaritat.

Així mateix, la nova norma inclou un règim d’infraccions i sancions, que poden arribar fins als 3.000 euros, en cas d’incompliment de les obligacions o prohibicions establertes en la mateixa ordenança municipal. Les sancions lleus, com no respectar el descans dels veïns i veïnes o embrutar l’espai públic, van dels 50 als 750 euros. El consum o tinença de drogues, estupefaents o substàncies psicòtropes declarades il·legals per la legislació vigent o l’accés a les Coves de Can Riera es consideren infraccions greus i les multes poden arribar als 1.500 euros. Per últim, les infraccions molt greus, com les activitats que puguin malmetre el medi natural, contemplen una multa entre els 2.000 i 3.000 euros. La nova ordenança preveu també la possibilitat d’aplicar mesures alternatives a la sanció econòmica.

La normativa és una eina important perquè dona cobertura legal a les actuacions de la Policia Local de Torrelles i suport als mecanismes judicials establerts.

Es pot llegir el text íntegre aquí.

Arxivat a: General
Entra en vigor la nova Ordenança de Civisme
Díptic-Resum de la nova Ordenança de Civisme
Díptic-Resum de la nova Ordenança de Civisme

Arxius adjunts

  • Díptic (PDF, 952 kB)
    Resum de la nova Ordenança Reguladora de Civisme i Convivència Ciutadana
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/10/2020 a les 10:07h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona