CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Notícies > El municipi es prepara per iniciar el curs escolar 2020-2021

El municipi es prepara per iniciar el curs escolar 2020-2021

09/09/2020

Els centres educatius torrellencs estan ultimant les darreres directrius per començar el nou curs amb la màxima seguretat possible

Arran la situació sanitària derivada de la COVID-19, el curs 2020-2021 serà diferent i especial. Per aquest motiu, les darreres setmanes, els centres educatius del municipi han estat treballant per donar la benvinguda al nou curs escolar amb les màximes mesures de prevenció. Per la seva part, l’Ajuntament està col·laborant constantment facilitant tot allò que està al seu abast com material, petites obres i la coordinació de les desinfeccions necessàries dels espais.

El pròxim dilluns 14 de setembre es donarà el tret de sortida al curs 2020-2021 al municipi. Prèviament, les autoritats competents han acordat un seguit de directrius.

Pel que fa a les entrades i sortides als centres, l’alumnat haurà d’arribar amb la mascareta posada i l’haurà de continuar portant i mantenir la distància de seguretat fins que entri a l’aula. També, hauran de portar la mascareta quan es moguin pels espais comuns com els passadissos o els lavabos. Als centres educatius, no es prendrà la temperatura a l'alumnat, ja que les famílies ho hauran d'haver fet a casa, però sí que se’ls hi aplicarà gel hidroalcohòlic a l’entrada del recinte. Així mateix, les entrades i sortides dels centres hauran de ser esglaonades, tenint en compte els diferents accessos i el nombre de grups estables. El centre serà l’encarregat d’assignar els punts d’entrada i sortida als diferents grups amb intervals de temps diferents.

Les famílies és preferible que no entrin al recinte. En cas que sigui necessari, hauran de dur mascareta, preservar la distància de seguretat de metre i mig i romandre el mínim temps possible. Excepcionalment, durant el període d’adaptació dels més petits (P3), les famílies podran acompanyar als menors a l’aula seguint les mesures de seguretat.

Respecte a l’hora del pati, la sortida també haurà de ser esglaonada i per torns en funció de la dimensió de l’espai. Cada grup de convivència estarà junt en un espai específic. En aquest sentit, s’han compartimentat els patis dels centres perquè no hi hagi contacte entre grups. L’Ajuntament i els equips directius estan vetllant perquè aquestes divisions es puguin portar a terme de la millor manera possible.

Els grups de convivència seran agrupacions d’alumnes amb uns professors fixes de referència que desenvoluparan les classes i activitats amb el mínim contacte amb altres grups. L’objectiu és minimitzar les cadenes de transmissió i que en el cas que aparegui un cas positiu per COVID-19, poder posar en quarantena els seus membres sense haver de tancar tot el centre educatiu. En aquest sentit i seguint les ràtios establertes i la disponibilitat de professorat, l’Escola de Can Coll ha desdoblat un grup de P4 i l’Escola Sant Martí, un grup de P4 i un altre de 1r de Primària. Així mateix, l’Institut de Torrelles ha desdoblat un dels grups de 2n d’ESO.

Finalment, cada centre educatiu ha informat o informarà aviat a les famílies sobre les seves instruccions específiques que es portaran a terme durant el nou curs.

ACTUALITZACIÓ 10/09/2020:

A causa de la situació epidemiològica actual, a partir dels 6 anys, tot l’alumnat haurà de portar mascareta tant per accedir al centre com amb el grup estable.

Arxivat a: General, Coronavirus
Institut de Torrelles
Mesures extraordinàries per evitar els brots de la COVID-19 a les escoles
No es podrà accedir als centres amb aquests símptomes
Darrera actualització d’aquest contingut: 26/10/2020 a les 15:11h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona