Suport a les persones refugiades en els camps de Grècia

Dimecres, 23 de setembre de 2020 a les 00:00
S’inicia una campanya de recollida d’aliments i productes d’higiene destinada als afectats per l’incendi de Mòria

L’Ajuntament de Torrelles vol mostrar la seva solidaritat amb les persones afectades per l’incendi en el camp de refugiats de Mòria, el més gran de Grècia, en el qual hi vivien des de feia anys prop de 13.000 persones. En aquesta línia, el proper dijous, 24 de setembre, s’iniciarà una recollida d’aliments i productes d’higiene dins la campanya de SOS Refugiados Barcelona. Les persones que hi vulguin col·laborar poden fer les seves aportacions als establiments Condis, Bon Àrea, CoAliment i Pròxim Supermercats fins al proper dia 4 d’octubre. 

L’incendi en el camp de refugiats de Mòria ha posat de manifest la situació extrema de vulnerabilitat de les persones atrapades a les illes gregues. Des del món local s’han mobilitzat en contra de la solució del govern grec a la crisi provocada per l’incendi, que ha estat construir un nou camp de refugiats tancat, vulnerant així els drets fonamentals d’asil i protecció internacional. L’Ajuntament de Torrelles s’ha adherit a un manifest del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) que reclama la reubicació urgent i l’acollida digna de les persones refugiades. 

En aquesta mateixa línia, el consistori torrellenc aprovarà divendres un ajut de 1.000 euros per a un projecte del Fons Català de Cooperació que vol donar suport en temps de COVID-19 a la protecció dels drets humans per a les persones sol·licitants de protecció internacional atrapades a l’illa de Lesbos des del mes de març del 2016. Aquesta aportació s’afegeix a la que el consistori va fer amb anterioritat al projecte Món Local Refugi, també del Fons Català de Cooperació, per donar resposta a  l’emergència que es viu en els camps de refugiats de Grècia.

Aquests diners sortiran del 0,7 % del pressupost de 2020 que es destina a projectes de cooperació. 

Podeu ampliar tota aquesta informació en els documents adjunts.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:27