CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cirerers
Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament recupera una part del deute de la Generalitat relatiu al finançament de l’escola bressol

L’Ajuntament recupera una part del deute de la Generalitat relatiu al finançament de l’escola bressol

05/10/2020

En els darrers anys, el consistori ha assumit aquesta càrrega econòmica per a no incrementar el cost del servei a les famílies

La Generalitat de Catalunya té previst abonar a l’Ajuntament de Torrelles la part que li pertoca del finançament de l’escola bressol municipal del curs 2019-2020, així com una part dels endarreriments pendents des del curs 2012-2013. 

Fins a aquell moment, el cost de les places d’escola bressol es repartia a terços entre les famílies, la Generalitat i l’administració local, però a partir de l’any 2012 la Generalitat va deixar d’abonar la seva part, que va ser assumida íntegrament per l’Ajuntament amb l’objectiu de no incrementar el cost del servei a les famílies. 

El gener de 2018 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va obligar la Generalitat a finançar les escoles bressol dels municipis que van denunciar impagament per part del govern català. Davant aquest fet, l’administració es va comprometre a compensar tots els ajuntaments que durant sis anys van fer un sobreesforç econòmic per a garantir la viabilitat del servei.  

Així doncs, l’Ajuntament de Torrelles rebrà per part de la Generalitat aquest mes de setembre un import total de 110.942,86 euros. Aquesta xifra inclou els 1.300 euros per plaça ocupada establerts per al curs 2019-2020 així com una part proporcional dels endarreriments, corresponent a 200 euros per alumne i curs. L’import total d’aquest deute, que ascendeix a 427.700 euros, s’abonarà en un termini de deu anys. 

Arxivat a: General
Escola Bressol El Serralet
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/10/2020 a les 16:52h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona