CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
boira hivern
Portada > Actualitat > Notícies > Mor l’exalcalde Josep Olivella Cifré

Mor l’exalcalde Josep Olivella Cifré

06/10/2020

Olivella va ocupar l’alcaldia del municipi entre els anys 1983 i 1991

Aquesta passada nit ha mort en Josep Olivella Cifré, qui va ser alcalde de Torrelles al llarg de dues legislatures entre els anys 1983 i 1991, a més d’una figura destacada en el desenvolupament del teixit associatiu i cultural del nostre poble. L’Ajuntament vol transmetre el seu més sentit condol a familiars i amics i decreta dos dies de dol oficial al municipi, on les banderes oficials onejaran a mig pal. 

Trajectòria municipal

La trajectòria pública d’Olivella té els seus inicis en l’any 1966 quan va ser un dels membres fundadors de l’Esbart Sant Martí. Posteriorment, entre els anys 1970 i 1971 va formar part com a vocal de la Junta Directiva de l’Ateneu Torrellenc a la qual va tornar l’any 1981 com a secretari, per col·laborar en fer front a la crisi social i econòmica que vivia la institució. Posteriorment, aquell mateix any, va ser escollit president de l’Ateneu, càrrec que va ostentar fins el 1983 quan el va abandonar per a presentar-se a les eleccions municipals. 

Josep Olivella va participar de la creació de l’agrupació d’electors Poble i Progrés amb la qual va arribar a l’Alcaldia en uns anys clau per al desenvolupament del municipi. Posteriorment, en una segona etapa al consistori, va ser regidor entre els anys 1995 i 1999. 

Entre les principals fites aconseguides durant els dos mandats en els quals Josep Olivella va ser alcalde de Torrelles, destaquen algunes com la creació de la variant que va desviar bona part del trànsit que fins el moment circulava pel nucli urbà; l’impuls al projecte Residu Mínim per a la millora de la gestió de les nostres deixalles; la legalització i recepció de les tres urbanitzacions abandonades pels seus promotors; la defensa de la pagesia local i del món agroforestal o la creació d’uns serveis socials municipals per primer cop al nostre poble, entre altres.

Arxivat a: General
Josep Olivella
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/10/2020 a les 16:52h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona