Cap silenci davant la violència de gènere. Torrelles està amb tu

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 00:00
Es posa en marxa la campanya “10 dones, 8 històries” que vol denunciar i donar visibilitat a les diferents formes de violència que pateixen les dones

El dia 25 de novembre, dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones,  volem solemnitzar una data que segueix recordant-nos la vulneració dels drets fonamentals de les dones i la necessitat de seguir sumant esforços per eradicar aquesta xacra.

La pandèmia ha agreujat les desigualtats estructurals entres dones i homes. Les xifres referents a violència de gènere s’han vist incrementades. A Catalunya han augmentat un 75% les víctimes mortals respecte l’any 2019. Durant el confinament el nombre de denúncies va disminuir un 50% degut a l’aïllament i el control a què les víctimes estaven sotmeses.

Amb el lema Cap silenci davant la violència de gènere. Torrelles està amb tu, despleguem la campanya “10 dones, 8 històries”. Des del dia 17 de novembre i fins el 25 de novembre aniran apareixent diferents siluetes davant dels comerços, cada silueta representa una història de violència. Cada història la podreu conèixer a través de les xarxes oficials de l’ajuntament.

La campanya que us presentem té per objectiu visibilitzar les diferents formes de violència que pateixen moltes dones, la necessitat de parlar-ne, de no callar sigui quina sigui aquesta situació de violència: física, psicològica, sexual, econòmica, simbòlica...

Totes les siluetes, totes les històries,  han estat creades per a denunciar la injustícia i crueltat que pateixen actualment moltes dones i a la vegada donar eines per a fer-hi front, estar alerta, prendre consciència i plantar-hi cara.

D’altra banda, la lectura del manifest i l’acte central previst pel dimecres 25N a les 19 h a la plaça de l’Ajuntament queden  suspesos degut a les mesures restrictives per afrontar la pandèmia, en cas de poder-se reprendre informarem a través dels canals oficials de l’ajuntament.

Es duran a terme dos tallers virtuals: “Deshilando las violencias machistas” amb Pamela Palenciano i "Introducció a les violències masclistes" a càrrec de l’entitat Esberla. La informació detallada la podeu trobar al díptic que adjuntem i que també rebreu a casa.

A la vegada, adjuntem el manifest del 25 de novembre consensuat per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, entre d'altres organismes públics.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:27