Crida a la ciutadania per participar en la campanya de donació de sang

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 00:00
Una unitat mòbil del Banc de Sang visitarà Torrelles el proper dimarts per atendre les persones que hagin reserva’t cita prèviament

Torrelles acull una nova campanya del Banc de Sang i Teixits, que pretén augmentar el nombre de donacions per a garantir les reserves als hospitals. Una unitat mòbil s’instal·larà a la plaça de l’Ajuntament el proper dimarts dia 24 de novembre, de 16 a 20 hores. Per a col·laborar-hi cal que les persones donants demanin cita prèvia a través del web donarsang.gencat.cat. 

El Banc de Sang, com a organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i des d’aquesta setmana els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari. Cal recordar, a més, que la COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual. 

Recordem que per poder donar sang cal ser major d’edat i menor de 65 anys, pesar més de 50 quilos i no és necessari estar en dejú. Els homes poden donar sang fins a quatre vegades l’any i les dones, tres vegades, sempre que entre donació i donació passin com a mínim dos mesos.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:27