CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cirerers
Portada > Actualitat > Notícies > CatSalut alerta sobre l'important increment de contagis a tot el país

CatSalut alerta sobre l'important increment de contagis a tot el país

07/01/2021

Durant una trobada entre Generalitat i municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca, els ajuntaments reclamaven dades fiables sobre la propagació de la malaltia

L'evolució de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 centrava la reunió mantinguda avui entre representants del Servei Català de la Salut (CatSalut), del Departament d'Educació i amb la presència del Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, per una banda, i dels municipis de menys de 20.000 habitants del Baix Llobregat amb la participació de l'alcalde de Torrelles, Ignasi Llorente, per una altra. Entre el més significatiu de la trobada destacava l'advertència per part de CatSalut de que les actuals xifres de contagi són molt preocupants. En concret els positius detectats per PCR se situen en aquests moments en l'11,5 % de les proves realitzades quan l'Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que per sobre del 5 % s'entra en fase de propagació.

De la mateixa manera s'informava que bona part dels contagis que es registren aquests dies són fruit de contactes familiars fora de la bombolla de convivència i que afecten a grups nombrosos de persones amb més de 5 positius per brot familiar.

Per la seva banda, els representants dels municipis han insistit novament al CatSalut en disposar de dades fiables de contagis, proporcionades pel propi Servei Català de la Salut, ja que és habitual que aquestes no coincideixin amb les que arriben per altres vies. La voluntat dels ajuntaments és poder conèixer de manera més exacta el risc de rebrot en el qual es troben les poblacions sense distorsions per culpa de dades poc precises. A més, als municipis petits sovint aquests índexs no són del tot fiables ja que estan elaborats per a grans poblacions.

Pel que fa als centres escolars, el Departament d'Educació recordava l'ajornament del retorn a les aules fins al proper dilluns 11 de gener. Avui està prevista una nova reunió entre Educació i Salut per a estudiar si és necessària l'aplicació de mesures addicionals.

Davant de l'evolució de les dades, l'Ajuntament de Torrelles torna a insistir en la importància d'extremar les precaucions i fa una crida a tots els veïns i veïnes a seguir les restriccions i a aplicar en el dia a dia les recomanacions vigents.

Arxivat a: General, Coronavirus
L'Ajuntament recorda la importància d'extremar les mesures de protecció
Darrera actualització d’aquest contingut: 15/01/2021 a les 12:22h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona