CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_cireres3
Portada > Actualitat > Notícies > Torrelles s’adhereix a l’Associació de Municipis per l’Energia Pública

Torrelles s’adhereix a l’Associació de Municipis per l’Energia Pública

24/02/2021

L’entitat, formada per 74 municipis, sorgeix amb la voluntat d’avançar cap a la municipalització de les xarxes de distribució de l’energia elèctrica

Ahir dimarts, 23 de febrer, a través d’una plataforma virtual, es va constituir l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). Torrelles és un dels 74 municipis que l’integren amb l’objectiu d’impulsar la titularitat, la propietat i la gestió pública de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible; i assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

L’associació neix com una nova eina per treballar en un àmbit que supera la capacitat i l’abast dels municipis. Aquest model de cooperació institucional permet treballar de manera conjunta, intercanviar experiències, promoure relacions i col·laboracions i interactuar de manera conjunta amb altres administracions. Entre les accions previstes hi ha la creació d’un marc de treball, col·laboració i debat amb els municipis; l’organització de jornades, seminaris i cursos; promoure iniciatives de debat tècnic, investigació i recerca; participar en xarxes nacionals, estatals i internacionals; i incidir en polítiques públiques relatives a l’energia.

Un cop constituïda l’associació, es van aprovar els estatuts i es van designar els representants que formaran part de la seva Comissió Executiva. També es va acordar iniciar els tràmits necessaris per inscriure l’AMEP al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, es va aprovar el pla d’actuació, el pressupost, les quotes ordinàries per a l’any 2021 i l’adhesió de la Xarxa de Pobles i Ciutats per a la sostenibilitat com a membre col·laborador de l’AMEP.

Arxivat a: General
Constitució AMEP
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/05/2021 a les 11:45h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona