CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Vista poble
Portada > Actualitat > Notícies > Fomentant la creació d’una xarxa de voluntariat

Fomentant la creació d’una xarxa de voluntariat

31/03/2021

El consistori està oferint sessions formatives i ha publicat una guia pràctica per a resoldre dubtes sobre la cooperació a Gàmbia

Des de la regidoria de Cooperació internacional s’estan duent a terme diferents iniciatives que pretenen fomentar la creació d’una xarxa de voluntariat a Torrelles. La setmana passada es van celebrar les dues primeres sessions de reflexió sobre la cooperació descentralitzada, que van comptar amb la participació de la Diputació de Barcelona, representants i tècnics de l’Ajuntament i veïns i veïnes que s’hi van inscriure a nivell individual. Des del consistori es vol agrair la col·laboració de tots els agents implicats i s’anima la ciutadania a participar en les properes sessions que es faran al mes d’abril.

Les sessions de reflexió sobre l’educació per al desenvolupament i la ciutadania global, es faran els dies 21 i 28 d’abril, de 18 a 20 hores, i aniran a càrrec de Sara Garrido, tècnica de la Diputació de Barcelona. Durant la primera jornada s’introduirà les persones participants en els aspectes bàsics de l’educació per al desenvolupament com a eina de transformació orientada a construir una ciutadania crítica i global, així com identificar oportunitats per promoure-la al municipi. A la segona jornada, es revisaran les activitats que es duen a terme a Torrelles i s’intentarà identificar nous actors, instruments i modalitats amb les quals treballar des de l’àmbit municipal, a partir d'exemples concrets i vinculant les capacitats i les possibilitats existents al territori. Les places són limitades. Les inscripcions s’hauran de fer abans del 16 d’abril enviant un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).  L’Ajuntament expedirà certificats d’assistència a cada curs a les persones participants. 

D’altra banda, l’Ajuntament ha editat la publicació ‘Guia del voluntariat: Gàmbia’, una nova eina de treball i aprenentatge que pretén ser una peça clau per a les futures persones voluntàries que desitgin immergir-se en un intercanvi social i cultural amb Tujereng. La guia vol ser, d’una banda, un manual didàctic sobre la cooperació i el rol del voluntariat; i, per l’altra, una guia pràctica per a resoldre els dubtes que puguin sorgir tant d’origen com de destí.

La guia ha estat elaborada conjuntament entre l’Ajuntament de Torrelles de Llobregat i el de Santa Coloma de Cervelló, amb la col·laboració de MBolo Association, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquesta s’afegeix a altres publicacions editades per l’Ajuntament en l’àmbit de la cooperació com els contes ‘La nevera’ i ‘Khepri i el secret del compost’ i exposicions com ‘Reescrivint el futur. Una mirada a les dones de Gàmbia des de Fandema’, ‘L’energia no es destrueix, tan sols es transforma’ i ‘Tujereng Jambandoo. Fertilitzem la terra per sembrar el futur’, que acompanyava el conte del Khepri. Més endavant es preveu dur a terme altres publicacions i iniciatives amb la voluntat de seguir oferint eines i recursos a totes les persones interessades en destinar el seu temps a la solidaritat i la cooperació. 

Arxivat a: General
Sessions formatives
Portada 'Guia del voluntariat: Gàmbia'

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 12/04/2021 a les 12:42h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona