Esport per a tothom a Torrelles

Dimarts, 6 d'abril de 2021 a les 00:00
Escrit d'opinió d'Eduard Garcia, regidor d'Esports

El municipi de Torrelles ha tingut els últims anys un nivell de creixement demogràfic interessant, ja que el major grup de població nouvingut es situa entre els 30-45 anys, en definitiva, joves amb potencialitat de tenir fills. Aquesta nova situació, genera demanda de serveis i equipaments municipals cosa que és un punt bàsic a tenir en compte per a millorar els nostres centres esportius per donar cobertura a tota la població.

Des de l’equip de govern, estem fent una aposta important per l’esport al nostre municipi. La regidoria d’esports està treballant en un full de ruta conjuntament amb les nostres entitats esportives, per continuar millorant les línies estratègiques de l’esport a Torrelles de Llobregat.

Facilitar la pràctica esportiva per a tothom: infants, joves, adults i gent gran; poder acostar l’esport a la societat com millora de la salut i la qualitat de vida; promocionar l’esport de base; difondre l’esport com eina de formació i de transmissió de valors i de cohesió social; poder millorar l’aprofitament esportiu dels espais naturals; propiciar que les instal·lacions esportives municipals siguin de qualitat i sostenibles tant a nivell de gestió com mediambiental i organitzar la gestió esportiva municipal de manera transversal, tant internament (amb la resta d’àrees de l’Ajuntament) com externament (de cara a les entitats i la resta de població).

Ara per ara les primeres millores ja ens han donat un teixit important de persones usuàries gairebé de totes les edats, tant de l’esport base com de l’esport com a millora de salut i higiene en edats de 50 anys cap a munt. Per a desenvolupar tot això, tenim dues instal·lacions esportives molt diferenciades, el CEM Can Roig que alberga esports com el futbol, futbol sala, hoquei, bàsquet amb un número de practicants habituals que està al voltant dels 400. Caldria destacar ja, alguns resultats a nivell de competicions federades tant a futbol com a l’hoquei (amb un creixement exponencial molt important al municipi) que ens fa pensar en la necessitat de millorar l’equipament amb el tancament de la pista poliesportiva (objectiu prioritari de l’equip de govern), arreglar els vestidors i el camp de futbol.

A l’altre equipament, el CEM Can Coll, amb una piscina d’estiu,tres pistes de tenis de terra batuda i tres pistes de pàdel ,amb projecte d’ampliació d’una quarta pista,alberga un volum d’usuaris diaris de més de 200 persones en edats de 25 a 75 anys que ens ajuda a complir objectius estratègics esportius municipals. Aquets equipament ha d’albergar l’obra d’uns vestidors nous  que es fan necessaris per a millorar la qualitat de la instal·lació. L’activitat la desenvolupa la nostra entitat, l’escola de tennis i pàdel de Can Coll ,amb una massa social molt important i està movent diferents activitats com lligues internes de tennis i pàdel,  americanes, i la possibilitat de federar dos grups d’esportistes que representarien al nostre municipi en l’esport federat del pàdel.

Tenim algunes entitats fent la seva activitat en uns altres equipaments que també ens ajuden al desenvolupament de les línies estratègiques esportives del municipi com la històrica TotGimnàstica amb la seva activitat a l’espai sociocultural Can Pinyons, Taekwondo Torrelles o el Mon Físic amb activitats als gimnasos de les escoles. Mouen un número de participants per sobre dels 200 i amb edats molt diferenciades.Les entitats d’activitat als espais naturals com Centre Excursionista, el Moto club o el BT Torrelles aprofiten els recursos naturals del nostre municipi per fer curses, caminades ... i donar unes possibilitats esportives a un altre tipus d’usuaris amb ventalls d’edat fins els 75 anys. 

En referència a la situació de la pandèmia a Torrelles hem apostat fort per tenir les instal·lacions obertes amb totes les mides de seguretat  possibles i amb els protocols corresponents. Hem de donar les gràcies a les entitats per tota l’ajuda que estem tenint per poder fer efectius tots els protocols.

M’agradaria acabar l’escrit donant les gracies a tota la gent que de forma desinteressada a través de les nostres entitats està col·laborant per poder tirar endavant l’esport al nostre municipi.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:28