CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Torrelletes
Portada > Actualitat > Notícies > Se celebren les primeres jornades d’orientació acadèmica i laboral

Se celebren les primeres jornades d’orientació acadèmica i laboral

27/04/2021

Aquesta acció pretén acompanyar l’alumnat de 4t d’ESO de l’institut de Torrelles a l’hora de decidir el seu futur formatiu

Dimecres 21 d’abril es van dur a terme les primeres jornades d’orientació acadèmica i laboral pel l’alumnat de 4t d’ESO de l’institut de Torrelles. Es tracta d’una acció impulsada de des la Regidoria de Joventut i contemplada com acció prioritària dins el Pla Local de Joventut 2021-2024. L’objectiu d’aquestes és informar, orientar, acompanyar i donar suport als i les joves i llurs famílies en aquesta transició educativa que genera forces interrogants i que suposa un canvi important per als nois i noies que es troben en el darrer any d’escolarització obligatòria a Torrelles.

Aquest treball neix fruit del treball en xarxa i en equip entre l’Institut de Torrelles i l’Ajuntament. Val a dir que, des de l’institut, es fa un treball continuat d’orientació al llarg de tota l’ESO i les jornades venen a sumar, a ser una peça més per ajudar en l’orientació i la presa de decisions. En el disseny es van tenir present els interessos i necessitats dels nois i noies. Se’ls va passar qüestionari online i, a partir d’aquí, es van definir i triar les tipologies de  xerrades, experiències i tallers.

Les jornades es van estructurar a partir de 4 blocs:

  • En el primer, l’alumnat va escollir entre xerrades de batxillerat i de cicles formatius de grau mig i superior i altres itineraris.
  • En el segon bloc, l’elecció la van fer de les experiències explicades per ex-alumnes i joves estudiants de batxillerat, cicles formatius, universitat i/o altres opcions.
  • En el tercer bloc, la tria la van fer de les experiències de diferents professionals que van explicar els itineraris i requisits per accedir a les ocupacions.
  • Finalment, en el darrer bloc van poder escollir entre experiències de voluntariat, Erasmus i  el taller sobre la recerca de la meva primera feina.

Des del consistori es vol fer una agraïment a totes les persones que han fet possible aquestes primeres jornades d’orientació acadèmica i laboral i en especial als i les joves i professionals que de forma voluntària han contribuït a aclarir dubtes i inquietuds, transmetre valors com estimar el que fas, la constància i  l’esforç per assolir fites.

Recordem que el casal de joves el Club ofereix una atenció individualitzada i una orientació acadèmica i laboral tant per a joves com per a les famílies. S’hi pot accedir demanant cita prèvia. 

Arxivat a: General
Jornades d'orientació acadèmica i laboral
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/05/2021 a les 11:45h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona