CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Notícies > La Festa de la Cirera recupera les activitats presencials

La Festa de la Cirera recupera les activitats presencials

27/05/2021

Durant el cap de setmana del 5 i 6 de juny hi haurà propostes culturals i lúdiques a més del Mercat de la Cirera i la Fira d’Artesans

Després que l’any passat la tradicional Festa de la Cirera se celebrés de manera virtual per la incidència de la pandèmia, enguany la millora dels indicadors permetrà que els propers dies 5 i 6 de juny la celebració recuperi les activitats presencials. Es trobaran a faltar alguns espais com la zona de barraques, les parades al carrer Major o les activitats al carrer Sant Pau, però tot i així entitats, pagesos, comerciants i Ajuntament han treballat per programar un seguit d’activitats aplicant tot un conjunt de mesures de seguretat sanitària per evitar possibles contagis. Entre aquestes destaca el canvi d’ubicació del Mercat de la Cirera i la Fira d’Artesans al parc de Can Sostres, als carrers Jacint Verdaguer i Sant Pau i a l’aparcament de Cal Joc: d’aquesta manera es podrà establir un control d’accés que permeti regular-hi l’aforament i crear un recorregut, en un únic sentit, que faciliti el manteniment de la distància entre persones. Per la seva banda, el Casal de la Gent Gran acollirà l’exposició de paneres amb cireres de presentació (Cirera d’Argent) i cireres de qualitat (Cirera d’Or), i una exposició de cartells. Les noves ubicacions d’aquest any permeten també retre un petit homenatge a les primeres edicions de la Festa de la Cirera, ja que des del seu origen ―l’any 1980― fins a l’any 2001 bona part de les activitats de la festa tenien lloc a l’edifici de Can Sostres. Durant tot el cap de setmana, un total de 9 establiments participaran en la tradicional Ruta gastronòmica oferint plats relacionats amb les cireres. 

Per tal de mantenir el sentit lúdic de la celebració, s’han programat, des del divendres 4 de juny, una vintena d’activitats per a totes les edats. Divendres, hi haurà un escape room i un taller de cuina de primavera al Casal Jove ‘El Club’, i jocs gegants i un concert de música swing a l’aparcament de Catalunya en Miniatura, on durant tot el cap de setmana s’habilitarà un escenari i hi haurà servei de bar. Dissabte hi haurà propostes diverses com la tradicional passejada pels camps de cirerers, un taller de bombolles gegants al pati de la biblioteca municipal, un circuit de cotxes caminadors per a la primera infància o un espectacle musical amb històries i cançons de dones amb blues. A la tarda no faltarà un espectacle infantil amb cançons i sons del món, un concert de música rumba-flamenc amb ‘Los vecinos de Manué’ i l’actuació del grup Balahits. Diumenge, les activitats s’iniciaran a les 10 hores amb el concert de la Cobla Principal de Terrassa, un espectacle de circ, una jornada de portes obertes a l’Església Sant Martí de Tours i un vermut-debat sobre la situació política a Catalunya amb Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC. A la tarda, un espectacle infantil sobre els Músics de Bremen i el monòleg de Javi Princep tancaran les activitats d’aquesta edició de la Festa de la Cirera.  

Per poder participar-hi és imprescindible realitzar una reserva prèvia a través de http://bit.ly/torrellesreserva, ja que les places són limitades, excepte les activitats de la biblioteca i del Casal Jove per a les quals cal fer una inscripció diferent. Les persones que no puguin fer la reserva per internet, poden trucar al telèfon de l’Ajuntament de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i dimarts i dijous de 16.30 a 19 hores. La major part de la programació es realitzarà amb el públic assegut, amb mascareta i mantenint la corresponent distància de seguretat. 

Podeu consultar el programa en el document adjunt.

Arxivat a: General
Festa de la Cirera 2017

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 18/06/2021 a les 13:30h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona