CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cireres
Portada > Actualitat > Notícies > Torrelles s’adhereix a la campanya dels Dies Europeus de la Solidaritat Local

Torrelles s’adhereix a la campanya dels Dies Europeus de la Solidaritat Local

23/11/2021

L’alumnat de l’Institut hi ha participat amb la projecció i el debat del documental “Encara hi ha algú al bosc”, sobre la guerra de Bòsnia i Hercegovina

Aquest matí, s’ha projectat a l’Institut Torrelles el documental “Encara hi ha algú al bosc”, en el qual s’explica com entre 25.000 i 50.000 dones, nenes i homes van ser  víctimes de violació com a estratègia de neteja ètnica durant la guerra de Bòsnia i Hercegovina, entre el 1992 i 1995. Les supervivents i els fills/es nascuts de les violacions, denuncien 25 anys després, el silenci i l’estigma amb el que han hagut de  conviure i mostren la seva lluita incansable per què es faci justícia.

Seguidament, s’ha iniciat un debat amb la Teresa Turiera-Puigbò, membre de l’equip del documental de Cultura i Conflicte. Ella va seguir entre 1991 i 1997 el conflicte dels Balcans i els primers judicis del Tribunal Penal Internacional per a l’antiga Iugoslàvia  a La Haya, i va guanyar el Premi de Periodisme Europeu Salvador de Madariaga.

L’alumnat ha participat en el debat activament i ha mostrat el seu compromís per transformar el món per a que sigui més just, equitatiu i solidari, basat en el respecte i l’assoliment d’una vida digna per a les persones; i per a que no es repeteixin situacions com les viscudes pels protagonistes del documental.

Arxivat a: General
Documental Encara hi ha algú al bosc
Documental Encara hi ha algú al bosc
Documental Encara hi ha algú al bosc
Darrera actualització d’aquest contingut: 03/12/2021 a les 12:56h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona