CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Ajuntament > Informació oficial > Projectes i campanyes > Projectes > Banc de Terres de Torrelles

Banc de Terres de Torrelles

L'Ajuntament va aprovar el Reglament del Banc de Terres amb l’objectiu de dinamitzar el mercat del sòl agrari, especialment el de l’arrendament, i així afavorir la recuperació per al cultiu de finques agrícoles actualment en desús, i facilitar la disponibilitat de terres per cultivar a pagesos que vulguin ampliar explotacions agrícoles o a nous agricultors. El projecte va néixer el gener de 2014 davant el progressiu abandonament de terrenys agrícoles al terme municipal. Una situació que, unida a la preocupant situació de desocupació de la població activa i a l’envelliment de la població dedicada a l’activitat agrícola, requereria actuacions concretes que ajudessin a mediar entre treballadors potencials i conreus abandonats. 

Des d'un punt de vista agrícola, el Banc de Terres de Torrelles de Llobregat  pretén ser una eina que afavoreixi al manteniment dels cultius actuals i recuperar conreus abandonats; en termes d'ocupació, pretén facilitar l’accès a la terra de nous agricultors o  professionals actius que vulguin ampliar la producció; i des de l'òptica mediambiental, el Banc de Terres és una eina per mantenir el medi rural viu, preservar el territori i el patrimoni natural de Torrellesi potenciar els seus valors ambientals.

La conservació de les finques agrícoles és de gran importància per a la disminució del risc d'incendis, per a la protecció dels béns naturals i patrimonials, i la qualitat paisatgística i mediambiental de Torrelles.

Funcionament: registre de propietaris i demandants de terra

Juntament amb el Banc de Terres s'ha obert una base de dades en la qual s’inscriuen els propietaris disposats a recuperar les terres improductives i, per altra part, els sol·licitants de terres que vulguin treballar. L’Ajuntament facilita el contacte entre ambdues parts, i posteriorment, aquestes acorden els termes i condicions dels contractes d’arrendaments o parceries.  Així mateix, l’Ajuntament també pot facilitar models de contracte de finques rústiques si així és necessari.

Per als propietaris és una oportunitat de posar en valor les terres agrícoles que es troben en desús, ja que hi poden treure un rendiment econòmic i mantenen la finca neta i en producció. Cal tenir present que, en cas d’una hipotètica revisió urbanística, seria difícil demostrar que una terra és agrícola si aquesta és, de fet, un bosc. I una qualificació de forestal difícilment és reversible.

Adjuntem la fitxa que s’hauria d’omplir per si esteu interessats que les vostres finques formin part del Banc de Terres.

Contacta'ns!

Si voleu més informació del projecte, us podeu posar en contacte amb Promoció Econòmica de l’Ajuntament (te. 93 6890000, extensió 106).

 

Logo banc de terres
Logo banc de terres
Aabandonament de terres
Foto banc de terres
Terres de Torrelles a 2014
Foto banc de terres 2
Presentació del projecte
Foto banc de terres 3
Un pagès treballa un camp de cirerers Torrelles
Foto banc de terres 4

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 15/03/2017 a les 16:00h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona