CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Torrelletes
Portada > Ajuntament > Informació oficial > Projectes i campanyes > Projectes > Torrelles, territori i futur - Pla de participació

Torrelles, territori i futur - Pla de participació

EL DEBAT SOBRE EL FUTUR OBERT A LA CIUTADANIA

Des del 18 d'abril fins al 30 de juny de 2013 es va desplegar el procés participatiu 'Torrelles, territori i futur', pensat per conèixer el model de municipi que la ciutadania de Torrelles vol construir els propers anys. Territori, entorn natural, rural i urbà, són els eixos del debat plantejat.  Una ciutat mitjana? Un poble agrícola? Un municipi dormitori? Un espai natural? Com vol la població que sigui el vostre municipi en el futur?

Torrelles es troba en un moment clau de la seva història quant a dimensions i a tipologia de municipi. La línia dels sis mil habitants està a tombar -5.740 el darrer cens-, la tendència és al creixement i, si no avui en els propers anys, caldrà decidir cap a on va Torrelles, quin model de població prefereix ser.

Per conèixer les directrius d'aquest futur, l'Ajuntament de Torrelles, amb el suport de l'Àrea de Participació de la Diputació de Barcelona, va impulsar el procés participatiu 'Torrelles, territori i futur'. El procés, finalitzat el passat 30 de juny la recollida d'opinions, va comptar amb trobades d'un grup de treball, reunions dels consells i el plantejament de debats a espais l'àmbit local. A més, amb la distribució d'un qüestionari a tota la població per copsar l'opinió dels habitants de Torrelles.

 

L'ENQUESTA A DISPOSICIÓ DELS CIUTADANS DE TORRELLES

L'enquesta va estar disponible durant dos mesos en format digital i també en format paper (tríptic) distribuït a diferents equipaments del municipi i a través de la revista municipal que es va distribuir a domicili (núm.11). El qüestionari plantejava reflexions sobre el present i el futur del paisatge de Torrelles: camps agrícoles, boscos i camins, economia local, els nuclis de població, etc.

A / VIA INTERNET
Amb el qüestionari digital va rebre 126 respostes del qüestionari amb opinions de la població torrellenca.

B / EN PAPER
Els ciutadans de Torrelles van tenir l'opció de retornar omplerta la butlleta repartida a diferents equipaments municipals com les escoles Can Coll i Sant Martí, escola Bressol El Serralet, Institut de Torrelles, Biblioteca Municipal, Ajuntament de Torrelles, Centre d’Atenció Primària i Centre Esportiu Municipal Can Roig i també a establiments diversos. Per aquesta via es van recollir 164 qüestionaris.


ELS DEBATS I PRESENTACIONS PRINCIPALS

SESSIÓ DE RETORNA A LA POBLACIÓ - ELS RESULTATS
10 d'octubre de 2013, a les 20h, a l'Ateneu Torrellenc
El dia 10 d'octubre, a l'Ateneu Torrellenc,Es va celebrar l'acte de retorn dels resultats del procés participatiu a la població. A grans trets, unes 350 persones han participat, mitjançant l'esquesta o els debats a aquesta iniciativa. La majoria d'ells aposta per protegir i potenciar l'entorn rural del municipi. Consulteu els resultats AQUÍ!

DEBAT OBERT A LA POBLACIÓ SOBRE EL FUTUR DE TORRELLES
26 de juny de 2013, a les 19h, a l'Ateneu Torrellenc
El dimecres, 26 de juny, a l'Ateneu Torrellenc, va tenir lloc un debat obert a tota la ciutadania per compartir punts de vista i propostes sobre el futur del territori de Torrelles. Va ser ell darrer debat que planteja el projecte participatiu 'Torrelles, territori i futur'.

PRESENTACIÓ DEL PROCÉS PARTICIPATIU
18 d'abril de 2013, a les 20h, a l'Ateneu Torrellenc
L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Torrelles de Llobregat, el Sr. Ferran Puig, representants de l'Àrea de Participació de la Diputació de Barcelona i de les entitats i associacions locals de Torrelles. Una cinquantena de persones van assistir a la presentació que va donar el tret de sortida al procés amb la ponència marc 'El paper de les persones en la definició del futur del territori', a càrrec d'Irene Navarro, ambientòloga i paisatgista.

Cartell procés Territori i futur
Cartell procés Territori i futur
Marca Territori i Futur
Marca Territori i Futur
debat Territori i Futur
debat Territori i Futur
Debat Territori i Futur
Debat Territori i Futur
Debat Territori i Futur
Debat Territori i Futur

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 15/03/2017 a les 16:00h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona