Club de lectura 'Temps de cireres': El conte de la serventa, de Margaret Atwood

Dijous, 30 de setembre de 2021 a les 19.00 h

El club de lectura on els comentaris de les novel·les seleccionades són el punt de trobada per compartir les impressions i opinions  amb la resta de participants al club, sota la coordinació de Sílvia Llorente.

El club de lectura de novel·la té l’objectiu de donar una panoràmica de la novel·la des d’un punt de vista ampli i de desenvolupar l’esperit crític dels participants. Al club s’hi llegeixen lectures tant d’autors clàssics com moderns de diversos gèneres literaris.

Les places són limitades i cal reserva prèvia. Si us voleu apuntar ho podeu fer a través d’aquest formulari o bé, directament a la biblioteca ja sigui trucant al 93 689 18 36 o enviant un email a b.torrelles.pf@diba.cat.

 

El conte de la serventa:

L’Offred viu a la República de Galaad, un règim totalitari i teocràtic basat en el control del cos femení per part del govern. En un futur no gaire llunyà assolat per una natalitat en declivi, les dones fèrtils com ella només tenen una missió a la vida: garantir la descendència de l’elit dominant. El seu relat descarnat—a estones fred i irònic, d’altres vehement—desvelarà les tenebres d’una societat que es pretén virtuosa i ens demostrarà que ni l’estat més repressor pot contenir el desig de llibertat. Des de la seva publicació el 1985, El conte de la Serventa ha esdevingut un veritable clàssic de la literatura en llengua anglesa, i és que aquesta sàtira colpidora del fanatisme religiós i el totalitarisme interpel·la més que mai el nostre present i ens fa considerar la fragilitat dels nostres drets i llibertats més preats.

 

Margaret Atwood

Margaret Atwood és una escriptora canadenca, considerada una de les principals figures de el món de les lletres en l'actualitat. Nascuda a Ottawa el 1939, Atwood va iniciar la seva carrera literària component poesia, per després començar a escriure relats, camp en el qual s'ha convertit en una veritable mestra, així com novel·les. Pel que fa a la temàtica de les seves obres, és molt variada; treballa des de la crítica literària a la novel·la realista, passant per la ciència ficció -terme amb el qual no se sent res còmodament, fins a la literatura compromesa en defensa dels drets de la dona. La seva obra més coneguda és El conte de la criada (1985), novel·la amb la qual va rebre premis com l'Arthur C. Clark o Los Angeles Prize. Altres guardons rebuts al llarg de la seva carrera han estat el Booker, el Governor General i el Príncep d'Astúries de les Lletres, que li va ser atorgat l'any 2008.

 

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Darrera actualització: 14.12.2021 | 17:39