Tallers en suport de les persones refugiades al Casal de la Gent Gran

Dimarts, 27 de març de 2018 a les 00:00
Els avis i les àvies de Torrelles han participat recentment en dues sessions on han reflexionat sobre el dret a l’asil i la sostenibilitat ambiental

El Casal de la Gent Gran de Torrelles ha organitzat dues sessions pels avis i les àvies al voltant dels drets de les persones refugiades i la cura del medi ambient. A la primera activitat, les persones participants van reflexionar sobre la vulnerable situació de les persones nouvingudes i, especialment, la problemàtica dels refugiats a Europa. Mitjançant l’activitat ‘Això no és un joc’, els avis i les àvies van fer-se moltes preguntes, van mostrar indignació davant l’actualitat i van compartir històries i experiències personals sobre l’emigració.

Pel que fa al segon taller, les persones participants van parlar de la importància de gestionar correctament els residus i es van adonar que, arran la crisi dels refugiats, aquest fet s’ha convertit en un repte global de tot el Mediterrani. Durant la trobada, els avis i les àvies van fer i decorar flors amb deixalles de plàstic que cadascú havia portat. El pròxim dissabte 5 de maig, aquestes flors seran plantades a la platja de Barcelona com a denúncia de la greu situació de les persones refugiades.

Un any més, Torrelles s’ha sumat a la campanya ‘Tenim Drets, Teixim Llibertats’, impulsada pel Servei de Cooperació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i en col·laboració amb nou municipis més. A més d’aquests dos tallers amb la gent gran del poble, setmanalment la biblioteca acull una instal·lació artística diferent on s’expliquen històries i experiències sobre els drets de les persones refugiades. Cada dijous, la biblioteca rep un nou cub amb més continguts i informacions.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:14

Imatges