CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cirerers
Portada > Actualitat > Notícies > Es presenten els treballs de restauració dels vitralls de Sant Martí de Tours

Es presenten els treballs de restauració dels vitralls de Sant Martí de Tours

19/09/2018

El diumenge 23 de setembre, la ciutadania està convidada a una trobada on es mostraran les millores fetes a les vidrieres que daten de principis del segle XX

El pròxim diumenge 23 de setembre, la parròquia de Sant Martí de Tours celebra la finalització dels treballs de conservació d’una part dels vitralls de l’església de Sant Martí de Tours. A les 11.15 hores, els veïns i les veïnes estan convidades a descobrir com han quedat les magnífiques vidrieres, que daten de finals del segle XIX i principis del segle XX. A l’acte, participaran la Dra. Sílvia Cañellas, historiadora especialista en vitralls, i la Sra. Paloma Somacarrero, cap de l’equip de restauradors del projecte.

La necessitat de restaurar aquests vitralls va sorgir en el transcurs de l’elaboració de l’Inventari dels Vitralls Catalans, una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. Durant l’anàlisi de l’església de Sant Martí de Tours, es van detectar greus problemes en la conservació de les vidrieres de l’espai de culte. El 2016, la parròquia va rebre un primer informe on s’afirmava que els vitralls presentaven diferents anomalies. Del total de 35 vidrieres existents, 10 estaven en bon estat, 18 en estat deficient i 7 en estat molt deficient. A més, la situació presentava un doble risc: les obres podien entrar en un procés de degradació irreversible i alhora hi havia perill de caiguda de vidres a l’interior de l’església.

El 2017, la parròquia va demanar diferents pressupostos i va sol·licitar a l’Ajuntament suport econòmic per tal de fer front a les despeses. Per la seva part, el consistori va sol·licitar una subvenció a la Diputació de Barcelona per a la restauració dels vitralls, que malauradament no va ser concedida. Tot i els entrebancs, la parròquia va decidir seguir endavant amb una primera fase i va restaurar els vitralls en pitjor estat.

Arxivat a: General
Vitralls de Sant Martí de Tours
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/11/2020 a les 10:17h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona