CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Cirerers
Portada > Actualitat > Agenda > Club de lectura 'Temps de Cireres': Foc latent, de Lluïsa Forrellad

Club de lectura 'Temps de Cireres': Foc latent, de Lluïsa Forrellad

Dia i hora: dijous 26/11/2015 a les 19:30

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

A càrrec de Sílvia Llorente. Cal inscripció prèvia.

Foc latent

A Foc latent es narra una història de sentiments ambientada en la convulsa Barcelona de finals del segle XIX, que recrea de forma magistral. Amb la seva primera novel·la i sent una desconeguda, Lluïsa Forrellad va guanyar el premi Nadal 1953, el més prestigiós en llengua castellana. Ara, més de cinquanta anys després, Angle Editorial publica la seva segona novel·la, amb la qual presenta les credencials per ocupar un lloc privilegiat en l'escena literària catalana. La seva habilitat narrativa se'ns imposa amb una força extraordinària. Foc latent narra l'aprenentatge vital de Pol Caselles -orfe, pobre, fet a si mateix-, la seva educació sentimental i el seu ascens en societat. I tot això en l'època més convulsa de Barcelona: una ciutat esquinçada per les bombes anarquistes, la lluita de classes, el catalanisme emergent i la confrontació religiosa, que culminarà en l'esclat incendiari de la Setmana Tràgica. El món burgès dels personatges, ple de rituals i de secrets, patirà una sacsejada brutal. Destinada a convertir-se en un clàssic modern, Foc latent és una obra magna, una recreació precisa d'una societat i un temps, amb una riquesa de lèxic inusual, i l'expressió d'una voluntat literària infatigable, que reapareix després de mig segle de creació fecunda i atzarosa.

 

Lluïsa Forrellad

Lluïsa Forrellad Neix a Sabadell el 1927. Deixa els estudis de Medicina i treballa en un petit taller tèxtil familiar, feina que li permet tenir un bloc i una ploma per anotar temes i personatges. El 1948 és cofundadora del grup de teatre Quadre Escènic de la Puríssima, amb la seva germana bessona Francesca. Rep premis d'interpretació i escriu dues peces de teatre, Dos razones i Regimiento de caza 43. Guanya el premi Nadal 1953 amb la novel·la Siempre en capilla, amb gran èxit de públic i de crítica, i se'n fan múltiples edicions i traduccions. La popularitat es desferma i, en no poder satisfer l'allau de peticions, la premsa l'anomena l'escriptora fantasma. Forrellad, infatigable, no deixa mai d'escriure i de reescriure durant els següents cinquanta-dos anys. Foc latent n'és la confirmació, amb un èxit rotund de públic i crítica. Angle ha publicat, a més, Sempre en capella (2007), Retorn amarg (2008) --considerada per Time Out una de les cinc millors novel·les de l'any-- i El primer assalt (2009). La seva germana bessona Francesca va debutar l'any 2009 amb La vostra sang, una esplèndida novel·la sobre Guifré el Pilós.

Arxivat a: Altres
Coberta del llibre Foc Latent
Coberta del llibre Foc Latent
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/07/2020 a les 14:36h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona