CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Agenda > 25a Caminada popular

25a Caminada popular

Dia i hora: diumenge 07/02/2016 a les 9:00

Lloc: Plaça de l'Ajuntament

Organitza: Centre Excursionista Torrellenc

Sortirem de la plaça de l'Ajuntament a les 9 del matí i farem uns 14 quilòmetres, és a dir, caminarem al voltant d'unes quatre/quatre hores i mitja.

 

Recorregut:

Plaça de l'Ajuntament, Can Balasch de Baix, Boscos de Can Balasch, Creu del Querol, Boscos de Can Minyonet, Santa Barbara de Llor, Casa Nova, Can Via, Pla de les Bruixes, Planta Compostatge, Can Tarrida, Can Balasch i Parc de Can Sostres.

Estem molt contents i estem de celebració, felicitacions a tots els que ho heu fet possible. No farem un repàs a totes les caminades que hem fet, això ho trobareu al web del Centre; simplement seguirem la tradició de dir-vos l'itinerari de la Caminada d'aquest any:

El destí serà Santa Bàrbara de Llor (ja existent a l'Alta Edat Mitjana com Torre del Llor, s XVI, que tenia la funció de vigilar l'antic camí a Torrelles) on ja vam anar el 2004. Però ho farem per camins diferents als que vàrem trepitjar en aquell moment, perquè al caminar ens trobem molts camins: n'hi ha que porten a un mateix lloc, n'hi ha que porten a llocs inesperats, desconeguts, que estan esperant a ser descoberts per sorprendre'ns.

L'itinerari d'enguany ens portarà cap a la Creu del Querol, carenarem els boscos de Can Minyonet i arribarem a Santa Bàrbara travessant la vall de Llor.

A la vall de Llor, nom que possiblement ve de llorer o llor, arbre molt abundant en els torrents de Llor i Can Tutusaus, podrem veure les masies de Can Pubill, Can Palós (recuperada com a Aula de natura i punt d'informació de l'Anell Verd, itinerari que uneix diversos indrets com ara les Termes de Sant Boi, el Parc Agrari, la Colònia Güell, etc.), passarem per les ruïnes de la Casa Nova (podeu imaginar el passat entre els seus murs?) i seguirem, en forta pendent, fins guanyar la carena.

Tonarem a baixar per la pista de la mateixa carena per tal de creuar la carretera de Santa Coloma de Cervelló a Cesalpina; seguirem ascendint fins al Pla de Bruixes, al peu del Montpedrós, i des d'aquí enfilarem cap a Torrelles passant a tocar de la planta de compostatge, per les Rovires i per Can Balasch de Baix, per acabar al Parc de Can Sostres.

Aquest recorregut ens permetrà albirar el Castell de l'Eramprunyà, l'Ermita de Sant Ramon i l'Ermita de Sant Antoni, com si es tractés d'una triangulació de centinelles que vigilessin el nostre territori, potser perquè no féssim res que no toqués.

També ens permetrà veure en alçada el Baix Llobregat, les poblacions de Sant Boi i Sant Feliu, Sant Just, i Sant Joan, a l'altre costat del riu. I la nostra vista arribarà fins i tot a veure el perfil definitori de Barcelona: Montjuïc, les Torres del Port Olímpic, la Torre Agbar, el Tibidabo...

Si tinguéssiu un mapa a la mà i resseguíssiu el recorregut de la caminada veurieu que els camins ens porten al límits del paper però sense sortint-ne.

Com, que si tinguessiu!, Ho podreu comprovar a l'arribada. Tindreu a les vostres mans una edició especial, el mapa de Torrelles de Llobregat, que ha fet l'editorial Piolet expressament per a nosaltres, justament per cel·lebrar aquest 25é aniversari.

 

Informació addicional:

El camí estarà senyalitzat amb cintes.

El mal temps no impedirà la sortida.

Cal anar amb roba i calçat adequats.

Hi haurà cotxe escombra però només en cas de necessitat.

El Centre Excursionista Torrellenc no es fa responsable dels danys propis o a tercers que puguin ocasionar-se durant la caminada.

Els menors d'edat han d'anar sota la tutela d'un adult.

Si porteu gos haurà d'anar lligat durant tot el recorregut.

 

Preu: Grans 8 euros. Petits 5 euros. Socis del CET 4 euros. El preu de l'inscripció inclou: esmorzar, obsequi record, vermut a l'arribada i participació en el sorteig del Cistell de Sant Pau (amb productes propis de Torrelles). No es donarà gots de plàstic.

Inscripcions: A la Quises. Carrer Major 47, tel. 936891211 (fins dijous 4). O fent I'ingrés al c/c: ES23 2100 0279 5801 0039 6607 (indicant nom i número de participants, fins dijous 4, i portant el justificant a la sortida). Agrairem que no espereu fins l'últim moment per fer la inscripció, (si aquesta es fa el mateix dia de la caminada el preu serà de 10 euros i pot haver-hi limitacions pel que fa als entrepans i als obsequis

 

Col·laboracions pel cistell de Sant Pau:

CA LA FLORA

En NARCÍS

CAL FORNERET

CAL MERO

DISTOP - CONDIS

CALÇATS MARTÍ

JAUME PANELLA

JAUME MAS

ÀNGELS ARMENGOL

MISTER COCK

CAL VALLDERÚS

CAL QUIMET

CAN CAROLA

CAN PEROL

CA LA MARIA - Merceria

FORN VELL

EL CELLER de CAN BALASCH

M. ROSA MUT

BON AREA - GUISSONA

CALLUNA

QUISES

L'ESCULL

HERBOLARI SAJOLIDA

WWW.BIRRETA.CAT

NINS I NINES

 

 

Dins dels actes de la Festa Major de Sant Pau 2016

Arxivat a: Fires i festes
Cartell 25a Caminada popular
Cartell 25a Caminada popular

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 29/11/2021 a les 14:59h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona