Presentació del llibre: 'La veritable història de Josep Sàbat, el bandoler Capa Negra'

Dimarts, 21 de febrer de 2017 a les 19.00 h

A càrrec de l’autora Carme Jiménez Huerta

 

Sinopsi

El segle XIX, corria per les muntanyes de Corbera el temible bandoler Josep Sàbat, conegut amb el malnom de Capa Negra. Orfe de pare i mare, va lluitar contra els francesos sota les ordres del comandant Manso. Era tan intrèpid i valent que, acabada la guerra, es va atrevir a plantar cara al baró de Corbera, convertint-se així en un heroi popular que comptava amb el suport dissimulat de molts vilatans i, fins i tot, de la parròquia. No tenia por de res i va actuar portant una doble vida fins que l'amor per una noia el va fer vulnerable... Detingut per un grup de sometents, va ser acusat de vint-i-nou assassinats i condemnat a morir esquarterat. Les seves mans i el seu cap van ser posats dins d'una gàbia i penjats dalt d'un serrat en una cruïlla de camins. Hi ha qui diu que és només una llegenda. Però si a les nits passegeu per les muntanyes de Corbera i escolteu amb atenció, sentireu un gemec que no se sap si és d'home o de bèstia...
Aquesta és la veritable història de Josep Sàbat, el bandoler Capa Negra, explicada per Joannes Vidal, vicari de la parròquia Santa Maria de Corbera, testimoni d'uns fets que va haver de callar fins que el pes del seu pecat va ser tan gran que va necessitar explicar la veritat.

 

Carme Jiménez Huertas va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona i Filologia Catalana a la UOC, especialitzant-se en lingüística i tecnologies de la llengua. Ha conreat diversos gèneres literaris de ficció i d'assaig. Ha guanyat, entre d'altres, el premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, 2002, amb el llibre Gent de pedra, i el premi Paraules a Icària, 2010, amb la novel·la Tots els dilluns són dolents.  

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Darrera actualització: 14.12.2021 | 17:31

Imatges