CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_abella
Portada > Actualitat > Agenda > Cinefòrum: Gandhi, de Richard Attenborough

Cinefòrum: Gandhi, de Richard Attenborough

Dia i hora: dijous 14/09/2017 a les 18:15

Lloc: Biblioteca M. Pompeu Fabra

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

A càrrec de Toni Pérez.

 

Data d'estrena: 23 de març de 1983 (3h 10min)
Dirigida per: Richard Attenborough
Repartiment: Ben Kingsley, Edward Fox, Martin Sheen, entre d'altres.
Gènere: Històric, Biografía
País: Gran Bretanya, India

 

 

Gandhi

La pel·lícula obre amb el dia en què Mahatma Gandhi és assassinat i el seu posterior funeral, al qual van acudir multitud de persones de tota l'Índia, així com diversos mandataris de la resta del món. En aquest moment de dol, i de record cap a la figura del pacifista indi, un flashback porta l'espectador a conèixer millor la seva vida des de la seva joventut.

A la fi del segle XIX, un jove Gandhi és tret d'un tren a Sud-àfrica pel simple fet de ser indi, tot i que havia comprat el seu bitllet. Aquest fet fa que iniciï una protesta pacífica pels drets dels indis al país. Tot i ser detingut diverses vegades, segueix persistint en els seus objectius pacifistes a la seva tornada a l'Índia. La massacre manada per part dels britànics a Amritsar genera una forta pressió al país en contra dels colons i un sentiment d'independència generalitzat.

Després d'obtenir l'Índia la seva independència, els problemes segueixen vigents amb les diferències entre hindús i musulmans. Gandhi es declara en vaga de fam fins que les picabaralles entre els dos cessin. La proclamació del Pakistan, que es deslliga de l'Índia, porta a la negativa de Gandhi, que va veure que no era el camí per arribar a un acord. Tot i tractar d'aconseguir la pau entre les dues nacions, els seus intents no funcionen, arribant la pel·lícula al punt de partida, on Gandhi és assassinat.

Guanyadora de 8 premis Oscar inclosos els de Millor Pel·lícula, Millor Director (Richard Attenborough) i Millor Actor (Sir Ben Kingsley).

Arxivat a: Altres
Cartell de la pel·lícula Gandhi
Cartell de la pel·lícula Gandhi, de Richard Attenborough
Darrera actualització d’aquest contingut: 14/07/2020 a les 15:04h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona