Club de lectura ‘Temps de cireres’: El llibre dels Baltimore, de Joël Dicker

Dijous, 30 de maig de 2019 a les 19.00 h

A càrrec de Sílvia Llorente

 

Fins al dia del Drama hi havia dues famílies Goldman: els Goldman de Baltimore i els Goldman de Montclair.
Els Goldman de Montclair, on neix en Marcus, són una família de classe mitjana normal i corrent, però els de Baltimore són molt diferents: tot els somriu, són uns triomfadors, viuen en una casa impressionant en un barri ric de la ciutat i irradien magnetisme per tots costats.
En Marcus passa sempre el Nadal i l’estiu a casa dels tiets, que per a ell són la viva imatge de la felicitat.
Però un dia aquell món es fa miques per sempre més.

Vuit anys després del Drama, en Marcus Goldman, que ja és un escriptor famós, decideix explicar la història de la seva família.
Mentre desgrana els seus records d’infantesa, en Marcus rememora la vida i el destí dels Goldman de Baltimore i la fascinació que sentia per ells.
Des del Drama, des que la brillantor dels Baltimore es va apagar, en Marcus no ha deixat de fer-se aquesta pregunta:
¿què els va passar, realment, als Goldman de Baltimore?

 

Joël Dicker

Ginebra, 1985. Llicenciat en Dret. La seva primera novel·la, Els últims dies dels nostres pares (2010), guanya el Premi dels Escriptors Genovesos. L’any 2012 publica La veritat sobre el cas Harry Quebert, un fenomen mundial que obté el premi de la Fundació de la Vocació Bleustein-Blanchet, el Gran Premi de Novel·la de l’Acadèmia Francesa i el premi Goncourt dels Instituts. Se n’han venut més de 5 milions d’exemplars a tot el món i s’ha traduït a 40 llengües. Actualment se n’està preparant l’adaptació a una sèrie de televisió produïda per l’MGM i dirigida per Jean-Jacques Annaud, amb Patrick Dempsey en el paper de Harry Quebert. Posteriorment publica El llibre dels Baltimore (2015).  La desaparició de Stephanie Mailer és la seva quarta novel·la, i des que es va publicar en francès, el març del 2018, ocupa els primers llocs de les llistes de llibres més venuts. Joël Dicker continua sent un dels grans fenòmens literaris dels darrers temps. .

Organitza: Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Darrera actualització: 14.12.2021 | 17:18