Presentació del llibre 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures'

Divendres, 6 de setembre de 2019 a les 20.00 h

Presentació del llibre 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures' (Ara Llibres), de Sergi Sol, un homenatge que vol ser també un clam per exigir el seu alliberament. El llibre analitza el rerefons de la tardor del 2017 al mateix temps que repassa la trajectòria del vicepresident. 

Sinopsi: 

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont van ser els principals artífexs institucionals de l’èpica col·lectiva que protagonitzàrem l’1 d’octubre. De vegades, amb una encomiable determinació; d’altres, a empentes i rodolons. La pressió política i mediàtica de l’Estat va ser asfixiant, i si el Govern de Catalunya no va cedir i va impulsar el referèndum, va ser, sobretot, perquè president i vicepresident van anar-hi plegats. Avui, un és a la presó i l’altre a l’exili. No són els únics injustament privats de llibertat.

Aquesta obra narra, analitza i contextualitza, des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim del vicepresident Oriol Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana: la precipitació del 20-S, la celebració del referèndum, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l’ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics, l’aplicació del 155, l’estratègia d’ERC per eixamplar la base de l’independentisme, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern. Però, més enllà del relat apassionat i de la informació inèdita d’aquest període transcendental, hi ha la voluntat manifesta de reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d’Oriol Junqueras. Un llibre que vol ser també un homenatge i un nou clam per exigir el seu alliberament.

Organitza: Secció Local d’Esquerra de Torrelles de Llobregat

Darrera actualització: 14.12.2021 | 17:19