Exposició: il·lustracions

Dimecres, 7 de setembre de 2022 de 16.30 h a 23.30 h

Del 5 al 30 de setembre. Exposició d'il·lustracions i treballs de la torrellenca Maria Palet Tort.

Un lloc al món

Em dic Maria Palet i Tort i soc il·lustradora; sempre ho dic així: convençuda, amb orgull. Estimo la meva feina. Molt. Vaig créixer envoltada de dibuixos: als contes, als llibres, a l'escola..., però mai havia pensat que, això de dibuixar textos, podia ser una professió. La nostra mare ens explicava contes sempre que podia: L'Epaminondes, Fava Favera o Els bons amics eren els meus preferits, i mai em cansava d'escoltar-los i mirar-los. 
Créixer en un poble petit m'ha permès explorar la imaginació des de ben petita, envoltada de boscos, cabanes i jocs al carrer, sempre molt ben acompanyada dels meus germans, cosins i amics. És un entorn ideal per fomentar la imaginació, per inventar jocs, crear mons i despertar la curiositat sobre coses petites que passen al teu voltant. Anar a peu fins a l'escola, construir cabanes a l'eixida de l'avi o no tenir joguines ja era absolutament inspirador. Tot era un joc. És des d'aquesta mirada que intento explorar els camps de la il·lustració. Vaig estudiar Publicitat i Relacions Públiques i Disseny gràfic; m'encantaven ambdues disciplines, pensar en com explicar una idea i buscar una imatge que la transmetés. Però sentia que em faltaven recursos de dibuix quan volia explicar un concepte o quelcom concret, i vaig començar a buscar classes de dibuix i pintura. I llavors vaig descobrir un món nou del qual no voldria sortir mai més: estar envoltada de colors, pinzells, contes i fulls em fa sentir "com a casa": en pau, tranquil·la, emocionada i feliç. La meva primera classe d'il·lustració va ser a l'escola Massana i des d'aquell dia vaig tenir claríssim que convertiria aquesta passió en la meva professió. És el meu lloc al món. Aprendre i millorar en la il·lustració és el meu motor de vida. Provar materials, fer esbossos, pintar personatges, començar llibretes, reprendre-les al cap d'un temps o buscar totes les maneres amb les quals podem explicar una idea són processos de treball que intento fer diàriament: gaudeixo molt més del procés que del resultat en si. 
Il·lustrant se n'aprèn molt, i de tot. Cada vegada que et documentes per a un nou projecte, aprens sobre el seu àmbit: història, ciència, tradicions, llegendes, personatges coneguts o desconeguts, animals, plantes, professions, objectes... És quan dibuixem alguna cosa que aprenem com és realment. 
Aquesta exposició és un recull d'algunes de les feines que he fet al llarg d'aquesta aventura il·lustrada de la qual espero continuar gaudint molts anys més. 


Maria Palet, setembre de 2022
 

Quin cost té:

Gratuït

L'Ateneu Torrellenc

Major, 2 - 08629 Torrelles de Llobregat - Barcelona
Nom de contacte: Presidenta: Maria Roig Riera
Telèfon: 936 891 096
Adreça electrònica: ateneutorrellenc@gmail.com
Lloc web: www.ateneutorrellenc.cat
Horari:  
Dilluns, dimecres i divendres, de 16.30 h a 23.30 h.
Dimarts i dijous, de 16.30 h a 22.30 h.
Dissabtes, de 10 h a 14 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 29.08.2022 | 09:11