Club de lectura 'Temps de cireres'

Dijous, 27 d'octubre de 2022 de 19.00 h a 20.00 h

Lectura: Frankenstein, de Mary Shelley

El club de lectura on els comentaris de les novel·les seleccionades són el punt de trobada per compartir les impressions i opinions amb la resta de participants. Dinamitzat per la Sílvia Llorente.

El club de lectura de novel·la té l’objectiu de donar una panoràmica de la novel·la des d’un punt de vista ampli i de desenvolupar l’esperit crític dels participants. Al club s’hi llegeixen lectures tant d’autors clàssics com moderns de diversos gèneres literaris.

Les places són limitades i cal reserva prèvia. Si us voleu apuntar ho podeu fer a través d’aquest formulari o bé, directament a la biblioteca ja sigui trucant al 93 689 18 36 o enviant un email a b.torrelles.pf@diba.cat.

Per a aquelles persones vulguin fer un tast de què és un club de lectura, poden venir a les Tertúlies literàries i provar abans d’apuntar-se.

 

Frankenstein

Frankenstein, un jove savi que es dedica a fer experiments científics amb tècniques poc convencionals, dona vida a un ésser creat a partir de diversos membres que recuperen de cadàvers. De la seva creació en surt un monstre d'aspecte grotesc i repulsiu, de proporcions increïblement desmesurades, que acaba sent temut i odiat per tothom, cosa que fa que es converteixi en un és ser solitari i amargat. El monstre, per venjança, mata el germà i la futura esposa del seu creador. Comença una persecució a partir d’ara. 

 

Mary W. Shelley

Autora i assagista anglesa, Mary Wollstonecraft Godwin —més coneguda com a Mary Shelley—, va quedar òrfena de mare només néixer i es va formar de manera autodidacta en el cercle del seu pare, que era escriptor i periodista polític. Va marxar a viure a Escòcia i el 1812 va escapar amb el seu amant, el conegut poeta Percy Bysshe Shelley, a França i Suïssa. Hi va haver un gran escàndol —Shelley encara estava casat amb una altra dona— i no va ser fins al suïcidi que van formalitzar la seva relació. El 1816 va passar l'estiu al costat de Byron i Polidori en un llac a prop de Ginebra, moment en què Mary Shelley va escriure la seva obra més coneguda: Frankenstein o el modern Prometeu. Posteriorment, va viure entre Anglaterra i Itàlia fins a la mort del seu marit, i després va tornar a Anglaterra amb el seu fill, on es va dedicar a la literatura, formant part de diversos cercles intel·lectuals. Shelley va ser autora de novel·les de ficció i històriques, així com de llibres de viatges.

 

Com inscriure’s als Clubs de Lectura de la Biblioteca?

La biblioteca municipal Pompeu Fabra ofereix diferents tipus de Clubs de Lectura, tant per a persones adultes com per a infants. En cap d’ells hi ha inscripció mitjançant formulari perquè cadascun d’ells té unes característiques especials: 

Adults

  • Club de lectura de converses en francès

El nivell dels membres és mitjà i par tant s’ha de fer una prova de nivell.

  • Club de lectura de converses en anglès (LitLove).

El nivell dels membres és alt i, per tant, cal fer una prova de nivell.

  • Club de Lectura temps de cireres.

En aquest club hi ha llista d’espera (hi ha 23 persones per a 20 places) i, en conseqüència, a l’hora d’apuntar-se els usuaris no tenen la plaça confirmada. 

  • Club de lectura de còmic. 

En aquest cas hem de saber què és el que agrada als usuaris per a programar les sessions. 

 

Infants

  • Club dels Llibrenautes (de 3r a 4t)
  • Club dels Intrèpids lectors (de 5è a 6è)

En el cas d’infantil es fa una entrevista als pares per a saber en quin nivell estan els seus fills. També s’explica presencialment als potencials membres del Club què és realment un Club de Lectura. Així quan els nens vinguin a la biblioteca hagin llegit els llibres i sàpiguen en què consisteix l’activitat.

Per a gestionar la inscripció per aquests clubs, la persona interessada ha de passar per la biblioteca en horari d’obertura al públic (de dilluns a divendres de 16 h a 20.30 h, i els dijous i els dissabtes de 10 h a 13.30 h), i omplir una fitxa amb les seves dades bàsiques. 

En aquesta visita a la biblioteca s’informarà als usuaris sobre:

  • El Funcionament.
  • Tipus de Club que s’adeqüi més a les seves necessitats.
  • Llibres que es llegiran al llarg de totes les sessions

A part, també s’entregaran els llibres de la sessió que correspongui.

Quin cost té:

Gratuït

Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Major, 8 (Edifici de Can Camps) - 08629 Torrelles de Llobregat - Barcelona
Nom de contacte: Olga Pujol (Directora)
Telèfon: 936 891 836
Adreça electrònica: b.torrelles.pf@diba.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 24.10.2022 | 10:23