Exposició: il·lustració de ciències naturals, de Carles Puche

Divendres, 21 d'octubre de 2022 de 16.30 h a 23.00 h

Del 13 d'octubre al 8 de novembre. Exposició d'il·lustracions científiques a càrrec d'en Carles Puche.

En Carles Puche (La Pobla de Segur, 1949) té un llarg currículum com a il·lustrador científic, que inclou setanta llibres il·lustrats, el comissariat de dues exposicions i la participació com a autor en divuit.

Dibuixant autodidacta. Membre de la Institució Catalana d’Història Natural, l’Academia Mexicana de Ilustradores Científicos, l’Institut Humboldt de Colòmbia, l’Asociación Ibérica de Mirmecologia i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica així com del “Colectivo de Ilustradores de la Ciencia y la Naturaleza” de Mèxic i de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya.

Fins la data ha participat com il·lustrador en unes cent obres com els Pòsters de la Flora i Fauna del Parc Natural del Montseny (1991) de la Diputació de Barcelona, Coneguem la Sèquia de Manresa – Accèssit premi Ors i de Prat (1982), Pòsters dels aiguamolls de l’Empordà (1988) Generalitat de Catalunya, Comprendre la Natura (1991) Ramon Folch, Biosfera (1992) d’Enciclopèdia Catalana, Pòsters sobre recreacions de paisatges prehistòrics de València, per l’exposició de Neandertals a Cromanyons de la Universitat de València, i l’Origen de les Espècies (edició il·lustrada) de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València) que ha obtingut el premi “Junceda 2010” en l’especialitat d’il·lustració científica. Així mateix, Premi Junceda a la il·lustració científica els anys 2006 i 2017.

Durant més de vint anys ha impartit, i segueix impartint, cursos d’il·lustració científica en diferents institucions i Universitats ininterrompudament, com ara la Universitat de València, Escola d’Art i Disseny de Tarragona, Museu Laboratorium de Bergara, Institut Broggi, i d’altres.

Ha col·laborat amb els seus dibuixos en diferents publicacions de divulgació com Mundo Científico, National Geographic, El Temps, Mètode, Ciència, i d’altres.

Ha publicat articles sobre il·lustració científica en revistes com Mètode, Medi Ambient, Mundo Científico, i d’altres.

Ha exercit de comissari en les exposicions Dibuixants al Montseny del Museu de Granollers i Dibuixar la Natura de la Universitat de València així com de les exposicions de l’Institut Botànic de Barcelona dedicades a Suzanne Davit i Eugèni Sierra.

Li han estat seleccionades tres obres per estar exposades durant tot l’any 2014 al New York State Museum.

Ha participat en la creació del Postgrau d’il·lustració Científica de la Universitat del País Basc, on imparteix les especialitats de dibuix en blanc i negre i color així com metodologia de la il·lustració científica.

Ha participat també en la creació en la creació del Postgrau d’il·lustració Científica de la Universitat de Girona, on imparteix classes sobre diferents tècniques d’il·lustracions científiques.

 

Quin cost té:

Gratuït

L'Ateneu Torrellenc

Major, 2 - 08629 Torrelles de Llobregat - Barcelona
Nom de contacte: Presidenta: Maria Roig Riera
Telèfon: 936 891 096
Adreça electrònica: ateneutorrellenc@gmail.com
Lloc web: www.ateneutorrellenc.cat
Horari:  
Dilluns, dimecres i divendres, de 16.30 h a 23.30 h.
Dimarts i dijous, de 16.30 h a 22.30 h.
Dissabtes, de 10 h a 14 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 13.10.2022 | 09:06