Club de lectura infantil ‘Intrèpids lectors’

Dimecres, 16 de novembre de 2022 de 18.00 h a 19.00 h

Lectura: Cosa de nens, de Peter Bichsel

Club de lectura per a nois i noies d'entre 11 i 12 anys. Dinamitzat per l’Inés Sentañes. Cal inscripció prèvia.

Si tens entre 11 i 12 anys, podeu compartir lectures i comentaris sobre les mateixes al Club de lectura Intrèpids lectors.

 

Cosa de nens

Cosa de nens és un llibre extraordinari per a llegir en veu alta, per a compartir. I cada vegada que ho llegim descobrim una cosa nova en ell. Amb un estil molt particular, Bischel crea un mirall en el qual el lector es mira i interpreta les històries segons la seva pròpia experiència. L'autor ens convida a mirar amb la curiositat dels nens, a reflexionar sobre el món que ens envolta i a qüestionar-nos-ho tot: les convencions del llenguatge, el coneixement, el poder, el progrés… Les set històries tenen protagonistes diferents que, a la vegada, són un mateix personatge: un home sol, incomprès, potser una mica esbojarrat… Això és el que Federico Delicado ha sabut recollir en les il·lustracions que acompanyen el text, plenes de referències i jocs visuals. Sota el disbarat trobem un retrat de la naturalesa humana amb un pòsit d’amargor que no deixa indiferent. Un llibre excel·lent per a joves i adults sense por a riure de si mateixos.

 


Peter Bichsel va néixer a Lucerna (Suïssa) el 1935. Es va formar com a mestre i va treballar a l'escola primària fins al 1968. Després es va dedicar a l'escriptura. La seva obra inclou novel·les i articles periodístics, encara que la seva especialitat, sens dubte, en són els relats. Peter Bichsel és molt proper a l'avantguardista Grup 47, un cercle d'escriptors que li va atorgar el 1965 el premi anual de Literatura. També és col·laborador del Col·loqui literari Berlín 65. Bichsel va ser premiat amb el premi Lessing de la ciutat d'Hamburg el 1965 i aquell mateix any, el Grup 47 també li va atorgar el premi anual. L'obra de Bichsel ha rebut múltiples distincions, entre d'altres, el Grand Prix Schiller i el premi Gottfried Keller. Al camp que ens ocupa, la Literatura infantil i juvenil, li van atorgar el 1970 el premi més important de Literatura infantil i juvenil escrit en llengua alemanya, el Deutscher Jugendbuchpreis (Premi al Millor Llibre Juvenil a Alemany) per la seva obra Kindergeschichten (Cosa de nens).
Des del 1985, Peter Bichsel és membre de l'Acadèmia de les Arts de Berlín i de l'Acadèmia Alemanya de l'Idioma i la Poesia de Darmstadt.

 

 

Com inscriure’s als clubs de lectura de la biblioteca?

La biblioteca municipal Pompeu Fabra ofereix diferents tipus de clubs de lectura, tant per a persones adultes com per a infants.

Adults

  • Club de lectura de converses en francès. El nivell dels membres és mitjà i, en conseqüència, s’ha de fer una prova de nivell.
  • Club de lectura de converses en anglès (Love It). El nivell dels membres és alt i, en conseqüència, cal fer una prova de nivell.
  • Club de Lectura "Temps de cireres". En aquest club hi ha llista d’espera (hi ha 23 persones per a 20 places), i, per tant, a l’hora d’apuntar-se els usuaris no tenen la plaça confirmada.
  • Club de lectura de còmics "L'ocell del temps". En aquest cas cal saber què és el que agrada als usuaris per a programar les sessions.

Infants

  • Club dels Llibrenautes (de 3r a 4t).
  • Club dels Intrèpids lectors (de 5è a 6è)

En aquests dos clubs de lectura es realitza una entrevista als pares per a saber en quin nivell estan els seus fills, i també s’explica presencialment als potencials membres del Club què és realment un Club de Lectura. D'aquesta manera, quan els infants vinguin a la biblioteca hagin llegit els llibres i sàpiguen en què consisteix l’activitat.

 

En tots els casos, per a gestionar la inscripció d'un club de lectura la persona interessada ha d'anar presencialment a biblioteca en horari d’obertura al públic (de dilluns a divendres de 16 h a 20.30 h, i els dijous i els dissabtes de 10 h a 13:30 h), i omplir una fitxa amb les seves dades bàsiques.
En aquesta visita a la biblioteca s’informarà els usuaris sobre:

  • El funcionament.
  • Tipus de club que s’adeqüi més a les seves necessitats.
  • Quins són els llibres que es llegiran al llarg de totes les sessions.

A part, també s’entregaran els llibres de la sessió que correspongui.

Quin cost té:

Gratuït

Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Major, 8 (Edifici de Can Camps) - 08629 Torrelles de Llobregat - Barcelona
Nom de contacte: Olga Pujol (Directora)
Telèfon: 936 891 836
Adreça electrònica: b.torrelles.pf@diba.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 15.11.2022 | 18:04