Exposició: Juan de Andrés

Dissabte, 17 de desembre de 2022 de 10.00 h a 14.00 h

Exposició dels collages de l'artista uruguaià Juan de Andrés. Del 12 de desembre de 2022 al 7 de gener de 2023.

Juan de Andrés neix a Arévalo, Uruguai, l'any 1941. 
Durant la dècada dels 50 estudia amb Carlos Llanos i Daymàn Antúnez, ambdós membres del Taller Torres-García a l'Uruguai, i amb ells Juan de Andrés aprèn tant pintura com tècnica de mural al fresc. Aquesta experiència desperta la seva vocació docent i comença a impartir classes de dibuix a partir de l'any 1964. 
A causa de la dictadura militar a l'Uruguai, l'any 1977 decideix exiliar-se a Es-panya, instal·lant-se a Zamora i realitzant exposicions en aquella ciutat i també a Madrid, així com alguns murals. Als 80 es trasllada a Barcelona, on farà amistat amb artistes com Ràfols Casamada, Guinovart o Hernández Pijoan. 
A Barcelona, Juan de Andrés continuarà la seva tasca docent, donant classes a EINA i a l'escola Rosa Sensat. A més, assumirà la tasca de professor al Taller Municipal d'Arts Plàstiques de Sant Boi de Llobregat, i fundarà el grup d'art constructiu Rasen amb el qual durà a terme diverses exposicions col·lectives. 
Més enllà de les diferents exposicions individuals en diverses fundacions i galeries, en aquests anys també participa en mostres col·lectives, entre les quals destaca la gran mostra dedicada al moviment Madí celebrada al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía l'any 1997. 
A partir de l'any 2011 alterna la seva residència entre Barcelona i Montevideo. 
Quan torna a l'Uruguai, la seva obra és objecte d'importants exposicions, com la celebrada l'any 2013 al Museo Nacional de Artes Visuales o l'any 2019 al Museo Gurvich. 
Aquest any 2022 acaba de rebre el Premi Figari, el reconeixement més alt a la trajectòria dels artistes plàstics i visuals de l'Uruguai. 
El jurat, format per Silvana Bergson, Marcelo Legrand i Joaquín Ragni, ha tingut en consideració la rellevància de la seva producció artística, la refinada elaboració de la seva obra valent-se de mínims recursos que conjuga amb un definitori llenguatge personal, així com la incidència de la seva aportació al medi cultural del seu país. Tots aquests factors han portat que Juan de Andrés hagi estat guardonat amb el Premi Figari, tot coincidint amb l'exposició que tenim l'oportunitat que podem fer a l'Ateneu Torrellenc. 

Quin cost té:

Gratuït

L'Ateneu Torrellenc

Major, 2 - 08629 Torrelles de Llobregat - Barcelona
Nom de contacte: Presidenta: Maria Roig Riera
Telèfon: 936 891 096
Adreça electrònica: ateneutorrellenc@gmail.com
Lloc web: www.ateneutorrellenc.cat
Horari:  
Dilluns, dimecres i divendres, de 16.30 h a 23.30 h.
Dimarts i dijous, de 16.30 h a 22.30 h.
Dissabtes, de 10 h a 14 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 09.12.2022 | 13:38