Club de lectura 'Temps de cireres'

Dijous, 30 de març de 2023 de 19.00 h a 20.00 h

Lectura: Dos anys, vuit mesos i vint-i-vuit nits, de Salman Rushdie

El club de lectura on els comentaris de les novel·les seleccionades són el punt de trobada per compartir les impressions i opinions amb la resta de participants. Dinamitzat per la Sílvia Llorente.

El club de lectura de novel·la té l’objectiu de donar una panoràmica de la novel·la des d’un punt de vista ampli i de desenvolupar l’esperit crític dels participants. Al club s’hi llegeixen lectures tant d’autors clàssics com moderns de diversos gèneres literaris.

 

Dos anys, vuit mesos i vint-i-vuit nits

La novel·la de Salman Rushdie és un homenatge als contes orientals i a l'art de narrar. Amb l'element característic de la prosa de Rushdie, el realisme màgic, ens arriba una història que barreja llegendes, mites, contes antics i faules amb la realitat dels nostres dies, i que narra una història d'amor atemporal entre una jínnia (un ésser sobrenatural amb atributs humans) i un humà, el filòsof Averroes. El títol (Dos anys, vuit mesos i vint-i-vuit dies) fa referència a les 1000 i una nits: mil i una nits que passen junts els amants, mil i una nits que dura la guerra entre els dos mons i l'època dels fets estranys. Un conte de fades modern i exuberant. Un homenatge al poder de narrar històries i a l'entesa entre cultures.

 

Salman Rushdie (Bombai, Índia, 1948) és l'autor de les novel·les Grimus; Els fills de la mitjanit (premi Booker Prize i Best of the Booker); Shame; Els versos satànics; Haroun i el mar de les històries; The moor’s last sigh; The ground beneath her feet; Fúria; Shalimar the clown; L'encantadora de Florència; Luka i el foc de la vidaDos anys, vuit mesos i vint-i-vuit nits; La decadència de Nero Golden, Quixot (finalista del premi Booker) i Victory City, a més del recull de contes East, West. També ha publicat obres de no-ficció com ara The Jaguar Smile, Imaginary Homelands, Step across this line, Joseph Anton (les seves memòries del temps que va viure sota la fàtua) i Els llenguatges de la veritat, i ha coeditat dues antologies, Mirrorwork i Best American Short Stories 2008. És membre de l'American Academy of Arts and Letters i Distinguished Writer in Residence a la Universitat de Nova York. Abanderat de la llibertat d’expressió, ha estat president del PEN Club nord-americà. La seva obra ha estat traduïda a més de quaranta llengües.

 

 

Com inscriure’s als clubs de lectura de la biblioteca?

La biblioteca municipal Pompeu Fabra ofereix diferents tipus de clubs de lectura, tant per a persones adultes com per a infants.

Adults

  • Club de lectura de converses en francès. El nivell dels membres és mitjà i, en conseqüència, s’ha de fer una prova de nivell.
  • Club de lectura de converses en anglès (Love It). El nivell dels membres és alt i, en conseqüència, cal fer una prova de nivell.
  • Club de Lectura "Temps de cireres". En aquest club hi ha llista d’espera (hi ha 23 persones per a 20 places), i, per tant, a l’hora d’apuntar-se els usuaris no tenen la plaça confirmada.
  • Club de lectura de còmics "L'ocell del temps". En aquest cas cal saber què és el que agrada als usuaris per a programar les sessions.

Infants

  • Club dels Llibrenautes (de 3r a 4t).
  • Club dels Intrèpids lectors (de 5è a 6è)

En aquests dos clubs de lectura es realitza una entrevista als pares per a saber en quin nivell estan els seus fills, i també s’explica presencialment als potencials membres del Club què és realment un Club de Lectura. D'aquesta manera, quan els infants vinguin a la biblioteca hagin llegit els llibres i sàpiguen en què consisteix l’activitat.

 

En tots els casos, per a gestionar la inscripció d'un club de lectura la persona interessada ha d'anar presencialment a biblioteca en horari d’obertura al públic (de dilluns a divendres de 16 h a 20.30 h, i els dijous i els dissabtes de 10 h a 13:30 h), i omplir una fitxa amb les seves dades bàsiques.
En aquesta visita a la biblioteca s’informarà els usuaris sobre:

  • El funcionament.
  • Tipus de club que s’adeqüi més a les seves necessitats.
  • Quins són els llibres que es llegiran al llarg de totes les sessions.

A part, també s’entregaran els llibres de la sessió que correspongui.

 

 

Quin cost té:

Gratuït

Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Major, 8 (Edifici de Can Camps) - 08629 Torrelles de Llobregat - Barcelona
Nom de contacte: Olga Pujol (Directora)
Telèfon: 936 891 836
Adreça electrònica: b.torrelles.pf@diba.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 13.02.2023 | 09:35