Club de lectura infantil ‘Intrèpids lectors’

Dimecres, 15 de març de 2023 de 18.00 h a 19.00 h

Lectura: La nena de l'arbre, de Rubèn Montañá i Mercè López

Club de lectura per a nois i noies d'entre 11 i 12 anys. Dinamitzat per l’Inés Sentañes. Cal inscripció prèvia.

La nena de l'arbre

Dalt d'un arbre viu una nena. A l'Ona li sembla estrany, que una nena visqui dalt del plàtan que hi ha davant l'escola. I que ningú no se n'adoni ni la trobi a faltar. Potser és aquest misteri el que l'empeny cada cop més a saber més coses de l'Aurèlia, la nena de dalt de l'arbre que no vol saber res del món de sota.

Una novel·la plena de sentiments que revisita, en clau infantil, El Baró Rampant d'Italo Calvino.

 

Rubèn Montañá

Va néixer a Badalona l'any 1983. Actor, escriptor i dramaturg, llicenciat en Interpretació per l'Institut del Teatre de Barcelona. Ha publicat nombroses obres de literatura infantil i juvenil, com ara: La nena de l'arbre (La Galera. Premi Josep Maria Folch i Torres 2013), La botiga de mascotes extraordinàries (Barcanova. 13è Premi Barcanova de Literatura Infantil), Atac llimac (Llibres del Segle. 44è Premi Ciutat d'Olot de Literatura Juvenil), Una setmana endimoniada (Barcanova), El bolígraf de Higgs (Animallibres). Juntament amb Toni Sans ha coescrit les novel·les En Benjamí i el semàfor que mai no es posava verd (Barcanova. Premi Guillem Cifre de Colonya 2016), En Benjamí i la bústia que escopia les cartes (Barcanova), La Maranyota (Animallibres) i les obres de teatre El crim de lord Arthur Savile, Happy love o love story?, La casa sota la sorra i Ruddigore o la nissaga maleïda. És un dels fundadors de la companyia EGOS teatre, on ha participat com a actor i membre de l'equip creatiu de diversos espectacles. Ha participat com a guionista i presentador al programa cultural Carràrius (BAUSAN Films i TVE), emès a TVE2 Catalunya.

 

 

Com inscriure’s als clubs de lectura de la biblioteca?

La biblioteca municipal Pompeu Fabra ofereix diferents tipus de clubs de lectura, tant per a persones adultes com per a infants.

Adults

  • Club de lectura de converses en francès. El nivell dels membres és mitjà i, en conseqüència, s’ha de fer una prova de nivell.
  • Club de lectura de converses en anglès (Love It). El nivell dels membres és alt i, en conseqüència, cal fer una prova de nivell.
  • Club de Lectura "Temps de cireres". En aquest club hi ha llista d’espera (hi ha 23 persones per a 20 places), i, per tant, a l’hora d’apuntar-se els usuaris no tenen la plaça confirmada.
  • Club de lectura de còmics "L'ocell del temps". En aquest cas cal saber què és el que agrada als usuaris per a programar les sessions.

Infants

  • Club dels Llibrenautes (de 3r a 4t).
  • Club dels Intrèpids lectors (de 5è a 6è)

En aquests dos clubs de lectura es realitza una entrevista als pares per a saber en quin nivell estan els seus fills, i també s’explica presencialment als potencials membres del Club què és realment un Club de Lectura. D'aquesta manera, quan els infants vinguin a la biblioteca hagin llegit els llibres i sàpiguen en què consisteix l’activitat.

 

En tots els casos, per a gestionar la inscripció d'un club de lectura la persona interessada ha d'anar presencialment a biblioteca en horari d’obertura al públic (de dilluns a divendres de 16 h a 20.30 h, i els dijous i els dissabtes de 10 h a 13:30 h), i omplir una fitxa amb les seves dades bàsiques.
En aquesta visita a la biblioteca s’informarà els usuaris sobre:

  • El funcionament.
  • Tipus de club que s’adeqüi més a les seves necessitats.
  • Quins són els llibres que es llegiran al llarg de totes les sessions.

A part, també s’entregaran els llibres de la sessió que correspongui.

Quin cost té:

Gratuït

Biblioteca Municipal Pompeu Fabra

Major, 8 (Edifici de Can Camps) - 08629 Torrelles de Llobregat - Barcelona
Nom de contacte: Olga Pujol (Directora)
Telèfon: 936 891 836
Adreça electrònica: b.torrelles.pf@diba.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 13.02.2023 | 10:41