Cinema: Sala de profesores

Dissabte, 23 de març de 2024 de 21.30 h a 23.00 h

Torna el cinema a l'Ateneu Torrellenc

El cinema ha passat per diverses etapes, tant a la societat en general com a l'Ateneu. Cada cop queden menys sales d'exhibició i els hàbits s'han modificat en aquest món digital que cada cop va a més, però el cinema continua produint petites obres mestres amb la capacitat d'explicar-nos històries que podem contemplar i amb les quals emocionar-nos. La Junta de l'Ateneu Torrellenc ha decidit fer una nova aposta per tornar a fer cinema a Torrelles de Llobregat, amb pel·lícules de qualitat i que, fins i tot, s'acaben d'estrenar en la cartellera.

 

Sala de profesores

Sinopsi: La Carla Nowak és una professora de matemàtiques i educació física que comença el seu primer curs en un institut de Secundària. Quan es produeixen una sèrie de furts a l’escola i se sospita d’un dels alumnes, decideix arribar al final de la qüestió. La jove intentarà mediar entre pares indignats, col·legues obstinats i estudiants agressius, enfrontant-se així a les implacables estructures del sistema educatiu.

Fitxa tècnica:
Das Lehrerzimmer (Alemanya, 2023).
Durada: 99 minuts.
Digital. Versió doblada al castellà
Direcció: İlker Çatak.
Intèrprets: Leonie Benesch, Michael Klammer, Rafael Stachowiak

 

Premis (2024)
Premis Oscar: nominada a millor pel·lícula Internacional

Premis Goya: nominada a Millor pel·lícula europea

Premis del Cinema Europeu (EFA): nominada a Millor actriu (Leonie Benesch), Millor guió (Johannes Duncker, Ilker Çatak) i nominada al Premi del públic al millor film

Festival de Valladolid: guanyadora al millor muntatge (Gesa Jäger) i nominada a Millor pel·lícula (Espiga d'Or)

Premis del cinema Alemany (Lola 2023): Guanyadora a Millor pel·lícula, Millor actriu (Leonie Benesch), Millor guió (Johannes Duncker, Ilker Çatak) i Millor muntatge (Gesa Jäger).

 

El director: İlker Çatak

Çatak va néixer en Berlín en 1984, fill d'immigrants turcs. Quan tenia dotze anys es va traslladar a Istanbul, on es va graduar a l'escola de l'ambaixada. Després va tornar a Alemanya i va treballar durant quatre anys en produccions cinematogràfiques alemanyes i internacionals. A partir de 2005, va realitzar els seus propis curtmetratges i va treballar a temps parcial com a director de cinema publicitari, entre altres per a Allianz, Deutsche Telekom i Audi.

El 2009, Çatak va acabar una llicenciatura en direcció de cinema i televisió en la Universitat Dekra Mitjana de Berlín. Çatak va completar el seu màster a l'Escola de Mitjans de comunicació d'Hamburg. Durant els seus estudis va realitzar el curtmetratge Wo wir sind, que va ser preseleccionat per als Student Academy Awards, però no va guanyar. La seva pel·lícula de graduació Sadakat (2014) va ser de nou preseleccionada a l'any següent i finalment va guanyar el Student Academy Award d'or. També va guanyar el concurs de curtmetratges del Festival Max Ophüls el 2015, igual que la seva pel·lícula Wo wir sind el 2014.

En 2017 es va estrenar als cinemes alemanys el primer llargmetratge de Çatak, Es War Einmal Indianerland, al qual va seguir el 2019 Es Gilt Das Gesprochene Wort, que li va valer nominacions als Deutscher Filmpreis 2020 en les categories de millor director i millor guió. Li va seguir en 2023 el guardonat drama Das Lehrerzimmer, que va rebre cinc Premis del Cinema Alemany, entre ells per a Çatak en les categories de director i guió.

Juntament amb el seu antic company Johannes Duncker, va fundar la productora 24LiesPerSecond. Tots dos treballen junts en projectes de curtmetratges i llargmetratges, entre ells Das Lehrerzimmer.

Quin cost té:

6€ general. 4€ socis

L'Ateneu Torrellenc

Major, 2 - 08629 Torrelles de Llobregat - Barcelona
Nom de contacte: Presidenta: Maria Roig Riera
Telèfon: 936 891 096
Adreça electrònica: ateneutorrellenc@gmail.com
Lloc web: www.ateneutorrellenc.cat
Horari:  
Dilluns, dimecres i divendres, de 16.30 h a 23.30 h.
Dimarts i dijous, de 16.30 h a 22.30 h.
Dissabtes, de 10 h a 14 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 18.03.2024 | 15:23