Teatre: La Primera

Dissabte, 11 de març de 2023 de 21.30 h a 23.00 h

Un homenatge a totes les mestres de la República a través de la història de la primera alcaldessa de Catalunya que, després de 40 anys d’exili, no va aconseguir tornar a casa.

La Primera és el nou muntatge teatral de l’actor igualadí Joan Valentí i David Pintó que relata la desconeguda història de Nativitat Yarza Planas, la primera alcaldessa de Catalunya que després de 40 anys d’exili no va aconseguir tornar a casa.

Anys després de perdre el rastre de la seva tia, els fills de Mariano Yarza Planas reben una carta a Barcelona des de França en la qual els anuncia que retorna de l’exili. La família la va a rebre a l’estació de França però només hi troben les seves maletes. Uns anys més tard, un dels fills dels nebots de la Nativitat, rescata les velles maletes de l’oblit i ens en descobreix el seu contingut.

A través de monòlegs, lectures, manipulació d’objectes, projeccions i música, l’actor ens anirà descobrint la vida, les idees i el pensament d’aquesta mestra rural que inculcava valors de llibertat i justícia social als seus alumnes.

Després dels èxits de Mort a les cunetes i Molotov, el conegut actor igualadí Joan Valentí estrenarà a l’Aurora la seva nova producció coincidint amb els 150 anys del naixement de Nativitat Yarza (24 de desembre de 1872), en un homenatge a totes les Mestres de la República.

Espectacle dedicat, in memoriam, a Antoni Dalmau Ribalta (Igualada 1951 – 2022). I a Joana Just Montané, mestra republicana (Igualada 1910 – Mèxic 2005).

 

Fitxa artística

Autoria: David Pintó Codinasaltas i Joan Valentí Cortès "Nan"

Direcció: David Pintó Codinasaltas

Intèrpret: Joan Valentí Cortès "Nan"

Espai escènic, vestuari i atrezzo: Teresa del Junco Peñacoba

Assessorament manipulació d’objectes: Montse Pelfort Valentí

Disseny de llums: David Pintó Codinasaltas

Quin cost té:

8 euros (general) i 5 euros (socis). Venda d'entrades a partir d'una hora abans de l'espectacle a l'Ateneu Torrellenc.

L'Ateneu Torrellenc

Major, 2 - 08629 Torrelles de Llobregat - Barcelona
Nom de contacte: Presidenta: Maria Roig Riera
Telèfon: 936 891 096
Adreça electrònica: ateneutorrellenc@gmail.com
Lloc web: www.ateneutorrellenc.cat
Horari:  
Dilluns, dimecres i divendres, de 16.30 h a 23.30 h.
Dimarts i dijous, de 16.30 h a 22.30 h.
Dissabtes, de 10 h a 14 h.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 13.02.2023 | 13:47