Xerrada: Maria Nicolau. La cuina no existeix, la fem nosaltres
La garriguenca Maria Nicolau es defineix com a cuinera sense restaurant que viu a la muntanya i escriu llibres de cuina sense fotografies.
Durada: 01:30
“Posem tres mil milions d’excuses per no cuinar perquè hem oblidat una veritat ontològica essencial i primigènia: cuinem des de fa més de 100.000 anys. Ho hem fet sempre, ens ha fet sempre.
Cuinar no és obeir unes instruccions, ni sotmetre’ns a una llista d’ingredients, ni planificar minuciosament la visita al supermercat. Cuinar és tot allò que passa als marges d’una recepta: és improvisar, arriscar, decidir. Cuinar és ser lliures; exercir l’acció petita i senzilla de preparar els ingredients per ser menjats. Contra l’extinció d’aquest atreviment, contra la síndrome del no-tinc-temps i la barbàrie d’una societat que es comporta com un ramat d’animals de granja i menja, però no cuina, aquesta xerrada ens urgeix a recuperar el sentit i el foc amb l’acte més primigeni de la vida: alimentar-nos”.
Maria Nicolau
(La Garriga, 1982) és cuinera d’ofici i per vocació. Ha treballat més de vint-i-cinc anys en cuines de tota mena i condició a restaurants de Catalunya, Espanya i França. Avui viu, cuina i escriu en un poble de tres-cents habitants en plena natura a Osona. Té sempre el teclat ple d’engrunes. Ha escrit Cuina! O barbàrie (Ara Llibres, 2022) i Cremo! (Columna, 2024), dos fenòmens tant culinaris com literaris. És col·laboradora habitual d’El matí de Catalunya Ràdio, del Tot es mou a TV3 i columnista del diari El País. Ha estrenat Cuina salvatge a la plataforma de continguts digitals 3Cat i sempre la podreu trobar fent soroll a les xarxes socials.
Organitza: Ateneu Torrellenc
Quin cost té:
Gratuït
Darrera actualització: 2.10.2025 | 14:53