CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
capçalera_cireres3
Portada > Actualitat > Notícies > Treballs de manteniment per evitar incendis forestals

Treballs de manteniment per evitar incendis forestals

21/05/2015

Les actuacions es duen a terme en les zones verdes i en les franges perimetrals amb la voluntat de minimitzar el risc d'incendi durant els mesos d’estiu

En els darrers dies s’han posat en marxa els treballs de neteja en les zones verdes municipals amb la intenció de realitzar-ne un bon manteniment i evitar el risc que es produeixi o es propagui un incendi forestal. Les actuacions, que consisteixen principalment en fer una desbrossada, han començat a les zones verdes municipals de Cesalpina i continuaran a Can Güell, Can Guey i al nucli urbà. Aquests treballs els realitza una empresa de Sant Vicenç dels Horts que, com en altres ocasions, ha contractat a una persona aturada del municipi. En el marc de la campanya de prevenció d’incendis forestals també es netejaran els borals de les urbanitzacions que es troben al costat de vies urbanes.

Una altra de les actuacions previstes és la neteja de les franges de protecció perimetrals. L’any passat es van fer aquests treballs en un tram de Can Güell i ara està previst realitzar la zona restant. A Can Guey es netejarà tota la franja exceptuant la part que dóna a Sant Climent. Es preveu completar un estable temporal a prop d’aquesta urbanització per tal que, aquest estiu, s’hi pugui desenvolupar el projecte de silvopastura i així el ramat podrà accedir a la zona i ajudar a reduir la despesa d’aquestes actuacions de prevenció d’incendis. A Cesalpina aquest any no ha estat necessari prendre cap mesura al respecte donat que el manteniment de la franja de protecció l’ha dut a terme el ramat de forma satisfactòria. A tots aquests treballs el consistori hi ha destinat un pressupost de 60.000 €.

D’altra banda, a través d’un conveni entre els ajuntaments i la Diputació es posarà en marxa el Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestal (PVI) de la província de Barcelona. Es tracta d’un conjunt d’accions informatives i de prevenció destinades a evitar l’inici dels incendis. Hi haurà una unitat mòbil formada per un vehicle i un equip de treball de dues persones que s’encarregarà de vigilar el territori del dia 12 de juny a l’1 de setembre.

Arxivat a: General
Neteja forestal i de zones verdes municipals
Neteja forestal i de zones verdes municipals
Neteja forestal i de zones verdes municipals
Neteja forestal i de zones verdes municipals
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2021 a les 12:55h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona