CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Imatge d'una de les capçaleres
Portada > Actualitat > Notícies > Les altes temperatures obliguen a prendre precaucions per evitar un cop de calor

Les altes temperatures obliguen a prendre precaucions per evitar un cop de calor

02/07/2015

Protecció Civil alerta del risc d’incendi forestal i demana a la ciutadania que es prenguin les mesures necessàries per evitar l'inici d'un foc

Des de Protecció Civil es manté l’alerta per la onada de calor que estem patint aquests darrers dies i que sembla que continuarà, com a mínim, durant el cap de setmana. Davant aquesta situació, es recomana a la ciutadania que tingui en compte una sèrie de consells per evitar patir un cop de calor.

Entre aquestes mesures hi ha la de no sortir a les hores de més sol i evitar les activitats físiques intenses. Cal hidratar-se convenientment i aïllar els habitatges durant el dia mantenint les persianes tancades. Es recomana també refrescar-se sovint, fer menjars lleugers i facilitar l’accés a l’aigua als animals de companyia. És aconsellable no agafar el cotxe, sempre que sigui possible, i en cas de sortir al carrer evitar el sol directe utilitzant gorres o barrets i roba lleugera.  

Amb aquestes temperatures s’eleva el risc d’incendi forestal, un fet que també requereix que s’extremin les precaucions. Des de l’Ajuntament de Torrelles s’ha emès un ban en el qual, entre altres consideracions, es recorda que està expressament prohibit fer qualsevol tipus de foc en zones forestals des del 15 de març fins al 15 d’octubre.

Des del consistori es treballa per minimitzar el risc d’incendi amb actuacions de neteja de zones verdes i franges de protecció. A aquestes actuacions se suma el Pla de Vigilància contra Incendis Forestals que es desenvolupa amb la Diputació de Barcelona i que permet disposar d’un vehicle i de la feina de dues persones destinades a vigilar el nostre terme municipal. Més enllà d’aquestes actuacions, els veïns i veïnes de Torrelles també podem actuar de manera preventiva contra el foc. En aquest aspecte, es destaca la importància de mantenir les parcel·les privades netes de vegetació.

Arxivat a: General
Onada de calor
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/05/2021 a les 12:55h
Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona