Allunyar el menjar, la mesura més eficaç contra els porcs senglars

Dimecres, 10 d'agost de 2016 a les 00:00
Des del consistori s’organitzen batudes diürnes i nocturnes perquè no s’acostin al nucli urbà ni facin destrosses als camps

La presència de porcs senglars a prop de les zones urbanes o en els camps de conreu suposa un problema, ja que causen destrosses i poden suposar un perill per a la població. Per a combatre’ls, l’Ajuntament organitza batudes nocturnes i diürnes i es reuneix periòdicament amb  els Agents Rurals i els tècnics de la Generalitat per trobar mesures més eficaces.

Una de les actuacions que pot fer la ciutadania i que evita que els animals baixin als nuclis urbans és no donar-los de menjar, conducta que està prohibida i és sancionable, i deixar la matèria orgànica ben tancada al cubell de 25 litres amb tanca hermètica i penjar la bossa d’inorgànica en un lloc elevat per a la recollida porta a porta per tal que no hi puguin accedir. 

A més, també està prohibit abandonar porcs vietnamites que alguns ciutadans tenen com a animals de companyia, fet que promou la reproducció de l’espècie. 

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:13