Noves bonificacions en la recollida de residus

Dimarts, 2 d'octubre de 2018 a les 00:00
Es premiarà amb un 10 % de descompte a la taxa d’escombraries a qui tregui el cubell de l’orgànica correctament un cop a la setmana durant un any

L’Ajuntament ha introduït recentment canvis en les bonificacions de la taxa d’escombraries. Aquestes modificacions estaven previstes des de l’inici de la campanya i tenen com a objectiu potenciar la separació dels residus orgànics al municipi. A partir d’ara, es bonificarà amb un 10 % de descompte sobre el pagament de la taxa d’escombraries a les famílies que treguin el cubell de l’orgànica correctament 40 cops o més a l’any. Aquesta xifra equival a treure les escombraries orgàniques aproximadament un cop a la setmana. La bonificació s’aplicarà durant el primer trimestre de l’any segons les lectures de l’any anterior.

Aquest primer any d’aplicació i en cas de les famílies nouvingudes o dels nous empadronaments, es comptabilitzarà en funció dels mesos de lectures dels quals es disposi. Són necessaris 10 aportacions de brossa orgànica en tres mesos, que es premiaran amb la bonificació d’un 2,5 %. Pels sis mesos, es requerirà 20 aportacions del cubell de l’orgànica i es gaudirà d’un 5 % de descompte. Finalment, si es fan 30 aportacions de residus orgànics en 9 mesos s’aconseguirà un 7,5 % de bonificació.

El consistori vol premiar així els bons comportaments ambientals dels veïns i les veïnes i fomentar la correcta recollida de residus orgànics al poble.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 09:16