CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
boira hivern
Portada > Actualitat > Notícies > Recomanacions per a un bany segur a platges, piscines i rius

Recomanacions per a un bany segur a platges, piscines i rius

07/08/2019

S'aconsella anar a platges vigilades, consultar els rètols informatius i localitzar el personal de vigilància, així com informar-se de l’estat de la bandera

El Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha publicat recentment un seguit de consells sobre seguretat a platges, piscines, rius, pantans i estanys. És molt important seguir sempre les indicacions de l’equip de socorrisme i de les autoritats locals i davant de qualsevol problema dins l’aigua, cal avisar immediatament al personal de vigilància o trucar al 112.

Així doncs, es recomana no entrar a l’aigua bruscament i fer la immersió de manera gradual, sobretot si l’aigua està freda o s’ha estat exposat al sol molt temps. Cal remullar primer les extremitats i després entrar a l’aigua a poc a poc. També s’aconsella no banyar-se si no s’ha acabat de fer la digestió i evitar estar massa estona a l’aigua o submergir-se durant gaire temps. Així mateix, s’ha de vigilar als infants en tot moment i si no saben nedar, assegurar-se que porten algun dispositiu adaptat a la seva edat que l’ajudi a mantenir el cap a fora de l’aigua.

Al mar, cal evitar les zones de corrents, nedar paral·lelament a la línia de la costa i no tirar-se de cap a l’aigua si no se sap la profunditat que hi ha o si hi ha roques a la zona. A les piscines, s'ha de posar atenció als senyals de seguretat pel que fa a l’ús de trampolins, palanques o tobogans, així com als que fan referència a la fondària i no utilitzar cap tipus de material que pugui suposar un risc per a les persones usuàries.

Pel que fa als rius, pantans i estanys, cal no exposar-se a riscos innecessaris. Primer de tot, cal assegurar-se que està permès banyar-se a la zona o que són llocs habilitats per fer-ho. Així mateix, s’aconsella localitzar el punt de socors més pròxim i fixar-se si hi ha cap cartell que adverteixi d’algun perill.

En cas d’una situació d’emergència, cal trucar sempre al telèfon 112.

Arxivat a: General
Piscina Municipal
Darrera actualització d’aquest contingut: 27/01/2020 a les 13:06h
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Ajuntament de Torrelles de Llobregat

Plaça de l'Ajuntament núm.1 Torrelles de Llobregat 08629 (Barcelona)

Telèfon: 93.689.00.00 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona